Peste 6.000 de clienţi ai OTP Bank cu credite în franci elveţieni au acceptat ofertele de conversie ale băncii, cei mai mulţi alegând moneda naţională, iar peste 600 de clienţi au renunţat la litigiile în derulare, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
"Cu trei săptămâni înainte de încheierea programului de conversie a creditelor în franci elveţieni (CHF), 60% (peste 6.000 de clienţi) dintre clienţii cu credite în CHF ai OTP Bank România au acceptat deja ofertele de conversie. Dintre aceştia, 96% au ales conversia creditelor în moneda naţională. Până în acest moment, OTP Bank România a acordat clienţilor săi reduceri în valoare totală de peste 45 de milioane CHF (184 milioane lei), în cadrul programului de conversie", informează OTP Bank.
Potrivit sursei citate, în litigiile dintre OTP Bank România şi clienţi, închise printr-o decizie irevocabilă, de la începutul anului şi până în prezent, în 73% dintre cazuri oferta băncii s-a dovedit a fi mai convenabilă decât soluţia obţinută de client în instanţă.
"Clienţii care au ales varianta litigiilor au pierdut aproximativ 1,2 milioane lei, în comparaţie cu ofertele personalizate primite din partea băncii. Mai mult, 608 clienţi au renunţat la litigiile în derulare, optând pentru soluţiile personalizate de conversie a creditelor, în cadrul programului pus la dispoziţie de OTP Bank România. Programul de conversie dedicat creditelor în CHF este bazat pe soluţii personalizate, prin care banca oferă un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia în lei sau euro a sumei rămase, la alegerea clientului", se mai arată în comunicat.
Clauzele contractuale clarifică faptul că, în cazul în care o iniţiativă legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de autorităţile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi îndreptăţiţi în urma actului normativ.
"Astfel, dacă eventualele soluţii impuse de autorităţile statului ar depăşi procentual reducerea oferită de bancă, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferenţa, în favoarea clienţilor. În caz contrar, condiţiile prevăzute în contractul de conversie încheiat între bancă şi clienţi vor rămâne neschimbate. OTP Bank România îşi asigură astfel clienţii că aceştia vor beneficia de oferta cea mai avantajoasă", informează instituţia bancară.
1. Frumos
(mesaj trimis de anonim în data de 02.04.2016, 12:43)
Sunt curios de solutionarea celor 40%. Acestia ce vor?
Clienti ce spun?
Aceasta este doar varianta banci.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2016, 13:12)
Alt aspect este graba cu care se doreste implementarea conversiei in lei si nu in euro.Se stie ca leul este mai putin stabil decat euro.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2016, 13:08)
Prea frumos.Interesant este ca roborul la lei a crescut .Este posibil ca intr-un interval scurt de timp clienti care au aplicat la oferta otravita a OTP de conversie in lei sa constate ca vor plati tot cat plateau inainte de conversie sau chiar mai mult .
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.04.2016, 13:18)
Daca erau peste 60% asa cum sustine OTP de ce au prelungit termenul de conversie ? Oricum conversia nu rezolva nimic.Ai platit degeaba pana acum iar de acum vei plati cu mult mai mult .