Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi că Teleşcoala a fost un proiect bun, iar în perioada următoare trebuie extins pentru a se putea merge cu predarea de la distanţă pe cât mai multe canale, relatează Agerpres.
"Teleşcoala a fost un proiect bun, derulat în reţeaua TVR, dar cred că în perioada următoare trebuie extins şi să mergem pe măsura aceasta de predare de la distanţă pe cât mai multe canale, astfel încât să simţim educaţie de calitate peste tot în România", a spus Turcan, la Gala Teleşcoala, organizată în grădina Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.
Ea s-a arătat impresionată de efortul pe care l-au făcut profesorii care au participat la Teleşcoală.
"Să ştiţi că şi Guvernul a făcut un efort uriaş să poată asigura partea de educaţie viabilă, funcţională, în condiţiile în care aproape peste tot ne explodau în fiecare zi probleme şi îmi doresc ca atunci când va începe şcoala, în septembrie, să putem spune că suntem mult mai pregătiţi pentru orice situaţie decât am fost atunci când cursurile au fost suspendate şi am luat criza cu toţii faţă în faţă şi a trebuit să răspundem aşteptărilor oamenilor", a menţionat Raluca Turcan.
Vicepremierul a afirmat că mai sunt foarte multe de făcut în privinţa sistemului de educaţie din România, pentru că sunt în continuare discrepanţe foarte mari, "inegalităţi şi inechităţi".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2020, 16:31)
iar ai tras o linie in plus?
stii care este cel mai mare regret al copiilr cu telescoala si cu rezultate viciiate la corecturi:LIPSA SOCIALIZARII
2. Cum asa?
(mesaj trimis de Cristian în data de 03.07.2020, 18:19)
Cum o fi ajuns neomarxista la concluzia ca invatamantul online este de calitate si ca trebuie permanentizat?
Parinti, nu aveti oarecari retineri ca o astfel de fufa se ocupa de educatia copiilor vostri?
Nu uitati ca Raluca Turcan a fost la aberatia de spectacol cu homosexuali de la MNAC.. asta ca sa va dati seama cine va hotari in privinta educatiei copiilor vostri.
3. fără titlu
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 03.07.2020, 20:12)
Nu ar trebui sa mai mire pe nimeni, ca Educatia copiilor nostri e controlata aproape in totalitate de Soros, prin asa-zisii “specialisti” in Educatie(toti, fosti bursieri Soros), prin ONG-urile cu tupeu si gura mare ale batranului jidov, si prin televiziunile aservite progresismului anticrestin, care pun mereu presiune pe scoala romaneasca. Astfel, afirmatia socanta a lui Petrov catre licheaua Liiceanu: “Şcoala românească scoate tâmpiţi”, este cat se poate de adevarata si de actuala! Mai rau, o sa constatam din toamna, ca si acel invatamant cu perfomante scazute de pana acum, va fi aruncat la gunoi, pt a face loc unui pseudoinvatamant de tip online, digital, bazat pe corectitudine politica si puternic ideologizat dpdv neomarxist, cu costuri foarte mari din partea parintilor dar si a statului, de care vor profita la maxim, „baietii destepti” din Educatie!
Eu sunt de parere ca, in viitorul imediat, scoala bazata pe acest tip de pseudoinvatamant la distanta, va deveni practic inutila, asa ca, pt elevii cu parinti cu posibilitati materiale se impune invatamantul la domiciliu, bazat pe meditatii individuale, pt elevii doatati intelectual dar neavand astfel de parinti, se recomanda invatarea autodidacta, iar pt elevii mai putin dotati, se impune invatarea practica a unei meserii pt care au aplecare, iar competentele ulterior dobandite sa si le certifice in fatza angajatorului!
Cat despre Tuta de mai sus care face acea afirmatie de noaptea mintii, pot sa spun doar atat: locul ei e pe Centura!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2020, 21:36)
Pana acum scoala scotea analfabeti functionali, acum ii scoate analfabeti pe deplin.
5. Școala online
(mesaj trimis de Cristian în data de 04.07.2020, 08:05)
Școala online nu poate fi la fel de eficientă ca cea clasica pentru că nu poate menține interesul elevilor aflati în spatele unui monitor sau laptop. Plus că lipsa de socializare provoacă alienare și îndobitocire.
Elevii vor fi aduși la școala cu forța, pentru îndoctrinare ideologică (noua religie neo-marxista), care se poate realiza mai greu online.