Salarii mai mici pentru membrii comisiilor de privatizare a băncilor

Răzvan Radu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 13 august 2004

Membrii comisiilor de privatizare a băncilor vor primi indemnizaţii mai reduse, potrivit unei hotărîri adoptate de Guvern, la sfîrşitul lunii trecute. Sub incidenţa acestei decizii a Executivului intră membrii comisiilor pentru privatizarea Băncii Comerciale Române, respectiv a celei pentru privatizarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni.

Preşedinţii de comisii care primeau un salariu egal cu cel al preşedintelui executiv al băncii supuse privatizării, au acum o indemnizaţie de numai 20% din acest salariu. Ceilalţi membri ai comisiei primesc 10% din salariul preşedintelui executiv al băncii, faţă de indemnizaţia primită anterior, echivalentă cu salariul unui consilier al preşedintelui băncii.

Preşedintele comisiei pentru privatizarea BCR este fostul şef al APAPS, Ovidiu Muşetescu, iar comisia pentru privatizarea CEC este condusă de Mioara Ionescu, consilier al ministrului de finanţe şi coordonator al relaţiei Ministerului de Finanţe cu Banca Mondială.

Cea mai importantă etapă de pînă acum în privatizarea BCR a avut loc în luna iunie a acestui an, cînd BERD şi IFC au intrat oficial în acţionariatul băncii, plătind 222 de milioane de dolari pentru 25% din acţiuni. Contractul cu cei doi investitori a fost semnat în toamna anului trecut. În prezent, statul mai deţine 44,88% din acţiunile BCR, urmînd ca, în zilele următoare, să îşi diminueze participaţia la 36,88%, prin finalizarea vînzării a 8% din acţiuni către Asociaţia Salariaţilor BCR.

Procesul de privatizare a CEC se află în faza de selecţie a consultantului. Comisia de privatizare a selectat, în luna iunie, şase bănci pentru depunerea ofertelor de consultanţă: "JP Morgan", "Citigroup", "Global Markets Limited", "Rothschild Conseil International", HSBC şi "Credit Suisse First Boston (Europe) Limited". Finalizarea privatizării CEC este prevăzută pentru sfîrşitul anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro