Schneider Electric, liderul global în transformarea digitală a managementului energiei şi în automatizare, a publicat raportul Global Digital Transformation Benefits 2019, prezentând dovezi concrete asupra efectului digitalizării în spectrul industriei globale, al comerţului şi al sectorului public. Dovezile iau forma unor beneficii de business concrete şi cuantificabile, rezultate din 230 de proiecte pe care Schneider Electric le-a realizat în ultimii cinci ani în 41 de ţări - toate folosind arhitectura şi platforma companiei, EcoStruxure.
Studiul arată că digitalizarea proceselor de inginerie, de exemplu, poate aduce companiilor şi organizaţiilor o reducere de 35% a cheltuielilor de capital, în medie, şi optimizarea timpului. În plus, costurile de punere în funcţiune a noilor sisteme şi active pot fi reduse cu o medie de 29%.
Studiul mai arată că digitalizarea, prin valorificarea IoT, poate determina economii semnificative în materie de cheltuieli operaţionale - ducând la îmbunătăţiri în domeniul eficienţei, al fiabilităţii, siguranţei şi sustenabilităţii. Companiile şi organizaţiile raportează reduceri medii de 24% în ceea ce priveşte consumul de energie, ca urmare a digitalizării, conform unui comunicat de presă remis astăzi Redacţiei noastre.
În aplicaţiile industriale, transformarea digitală le permite companiilor să obţină mai mult, cu mai puţine resurse - un randament mai mare, cu mai puţină energie, mai puţine materiale şi ore de muncă. Productivitatea crescută, cu până la 50%, este dată de eficientizarea managementului energiei şi a automatizării pe tot parcursul fluxului de lucru, de la monitorizarea IoT, la automatizarea liniilor de producţie, mai informează acelaşi comunicat de presă.