Străzi şi artere din Bucureşti închise pe 27 august pentru desfăşurarea cursei de ciclism l'Étape Romania by Tour de France

Comunicate de presă / 9 august

Străzi şi artere din Bucureşti închise pe 27 august pentru desfăşurarea cursei de ciclism l'Étape Romania by Tour de France

Pe 27 august, Bucureştiul va fi gazda L'Étape by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor şi pasionaţilor. Evenimentul va bloca artere importante ale capitalei începând cu ora 7:00 dimineaţa urmând ca acestea să fie redate circulaţiei după ora 14:00.

România se află pentru al doilea an pe harta internaţională a prestigiosului eveniment L'Étape, oferind celor peste 2000 de concurenţi aşteptaţi la start experienţa unică a campionilor chiar la ei acasa: o capitală fără trafic, trei trasee excepţionale, cele mai înalte standarde de organizare şi o atmosferă festivă care sărbătoreşte sportul şi apartenenţa, participanţii fiind înscrişi de regulă ca echipă sau susţinuţi de familie, prieteni, colegi.

În data de 27 august traficul va fi restricţionat începând cu ora 07:00 dimineaţa până la ora 14:00 pe următoarele străzi şi artere:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către Bucureşti, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Ştirbei Vodă şi Ion Câmpineanu, Şoseaua Kiseleff, Străzile Buzeşti, Berzei, V. Pârvan. B.P. Haşdeu şi Bd. Libertăţii.

Organizatorii şi Poliţia Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Programul evenimentului din 27 august, acţiuni şi activităţi în Race Village-ul amplasat în Piaţa Constituţiei:

08:00 - vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscrişi pe traseul City Adventure de 14 km

09:00 - vor pleca în cursă cei înscrişi pentru traseele The Ride, de 42 km şi The Race, de 85 km.

13:30 - festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activităţi şi surprize atât pentru concurenţi cât şi pentru vizitatori

Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenţilor: unul în zona de start şi finish, unul la Arena Naţională şi unul în Piaţa Victoriei. De asemenea, concurenţii au la dispoziţie suport tehnic fix în aceleaşi zone ca punctele de hidratare şi unul mobil, care va însoţi plutonul pe întreaga cursă.

O echipă medicală cu înaltă pregătire profesională şi vastă experienţă în medicina de urgenţă va fi prezentă la faţa locului pe toată perioada evenimentului. Ambulanţele Sanador (tip C) vor asigura intervenţie medicală în caz de urgenţă şi sunt dotate cu defibrilator, monitor, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic, aspirator portabil şi fix, injectomat şi toate celelalte echipamente medicale prevăzute de regulamentele în vigoare la nivel naţional.

Race Village-ul L'Étape Romania by Tour de France din Piaţa Constituţiei va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziţii Tour de France şi a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureştiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament şi nutriţie sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenţi, asistenţă mecanică pentru ciclişti, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă şi numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

"În calitate de partener pe termen lung al Federaţiei Române de Ciclism şi co-organizator al Turului României, suntem mândri să luăm parte la dezvoltarea ciclismului în ţara noastră şi să vedem cum acest sport câştigă din ce în ce mai multe inimi. Ne-am alăturat astfel cu entuziasm echipei L'Étape România, continuând în mod firesc demersurile noastre de a susţine performanţa şi de a încuraja un stil de viaţă activ şi sănătos.

Considerăm că L'Étape este un eveniment unic, care oferă oricărui pasionat de ciclism, indiferent de nivelul de pregătire, şansa de a trăi emoţiile unei competiţii de renume mondial, aşa că îi aşteptăm pe bucureşteni în număr cât mai mare la linia de start.", a declarat Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Auchan România, sponsor oficial al L'Étape Romania by Tour de France.

Antoine QUIERS, Project Manager pentru Seria L'Étape by Tour de France, în cadrul A.S.O.:

"În câteva zile, mii de ciclişti vor pedala pe străzile Bucureştiului pentru cea de-a doua ediţie a L'Étape Romania by Tour de France. Aştept cu nerăbdare acest eveniment minunat şi sunt sigur că participanţii vor trăi în acest an, din nou, o experienţă unică a ciclismului.

Cu trei tipuri diferite de curse, L'Étape Romania se aliniază perfect scopului nostru de a împărtăşi pasiunea pentru ciclism cu toţi sportivii. Pedalând în cadrul L'Étape Romania, toţi participanţii vor deveni imediat membrii unei familii mondiale de ciclişti (peste 50.000 de ciclişti în 2022), oferindu-le acces exclusiv la cea mai mare cursă de ciclism din lume destinată amatorilor (17.000 de participanţi): L'Étape du Tour, în Franţa.

Cu Reward, programul de fidelitate al seriei de evenimente, aceştia vor beneficia de un interval de timp exclusiv de preînregistrare la L'Étape du Tour. În plus, topul primilor trei participanţi la masculin şi feminin din cursa lungă se vor califica automat în programul Campionatului, primind o intrare gratuită în primul val de start al L'Étape du Tour şi ocazia unică de a concura împotriva celor mai buni ciclişti amatori din lume.

În urmă cu câteva săptămâni, Victor LAFAY, câştigătorul L'Étape du Tour din 2018, a câştigat etapa a doua a Turului Franţei 2023. Aşa că, cine ştie, următorii câştigători ai L'Étape Romania ar putea deveni viitorii ciclişti din plutonul din Turul Franţei!

Între timp, ne vedem la linia de start a L'Étape Romania 2023, pentru a vă bucura de ceea ce se întrevede a fi o ediţie uimitoare!"

Numeroase companii de top din România s-au alăturat celui mai puternic brand de ciclism din lume, Tour de France la L'Étape Romania. Sponsorul oficial al evenimentului este Auchan, alături de care s-au implicat în calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR şi World Class. Furnizorii oficiali şi Partenerii evenimentului sunt: Decathlon, Perskindol, TechnoGym, PowerBar, Sanador, GETSBET, SKODA, Lindab, GIANT, Gramofon, Velux, Reciclad'OR, Remat Holding, Paste Băneasa, Black Cab, Agriro Fresh & Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru mişcare, CPI Security, Artesana, Hama, Salonul Bicicletei, Cosmapp Global, AmBike, MTB Academy, Heineken 0.0%, Drovie şi WWF.

Partenerii instituţionali care susţin evenimentul sunt Ambasada Franţei, Federaţia Română de Ciclism, Federaţia Română de Triatlon şi Comitetul Paralimpic Român.

Europa FM susţine evenimentul în calitate de Partener Media Principal, căruia i se alătură TVR, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Agenţia de Presă Rador, BIZ, Cariere, Bursa, HotNews, B365, Romania Journal, Go4Fun, GabrielSolomon.ro, Biciclistul.ro, SportM.ro, Aimx.ro, Freerider.ro, RidersClub.ro, Sportya.net.

L'Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piaţă pe segmentul proiectelor sportive adresate participanţilor amatori, cu o experienţă semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L'Étape by Tour de France aparţine AMAURY SPORT ORGANISATION, Franţa, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism şi deţinătorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente şi despre competiţia locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc să intre în cursă, se pot înscrie în secţiunea ÎNSCRIERI. Informaţii la zi se găsesc pe profilele de

Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania şi

Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb