Tesla va accepta plata în criptomonede, după ce a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari

A.B.
Companii / 8 februarie 2021

Tesla va accepta plata în criptomonede, după ce a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Tesla a anunţat astăzi că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Compania a declarat că a cumpărat Bitcoin pentru a maximiza randamentele numerarului, conform unei informări către SEC, autoritatea de supraveghere a bursei americane.

Pe lângă achiziţie, Tesla a spus că va începe să accepte plăţi în Bitcoin pentru produsele sale.

Elon Musk a fost creditat pentru creşterea preţurilor criptomonedelor precum bitcoin şi dogecoin săptămâna trecută, prin postări pe Twitter.

După anunţul Tesla, preţul unui Bitcoin a atins un nou record, până la 43.200 dolari. Acţiunile Tesla au crescut şi ele cu peste 2% în tranzacţionarea premarket. Tesla i-a avertizat pe investitori cu privire la volatilitatea criptomonedei.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. BTC trebuie interzis. Ce alt semn mai este necesar?

    1. Cand o companie isi plaseaza 1.5 mld dolari din banii obtinuti de la actionari prin diluarea actiunilor, si nu face ceva productiv cu ei ci ii speculeaza intr-o porcarie de tip schema Ponzi, atuci si schema Ponzi trebuie interzisa dar si compania trebuie investigata.

      daca astia 1,5 miliarde de coco sunt de fapt profit pe ultimul trimestru la Tesla? nu banii actionarilor investiti in fabrici si linii de productie? oricum ar fi, muta Elon pietele ca tablele in cutia de sah.

      Mai, desteptule, tu nu stii nici ce este aia schema Ponzi si nici despre criptomonede nu stii nimic, dar vorbesti ca sa te afli in treaba. Vorba ceea: "vorbi si nea Ion, ca si el e om...".

      Afla ca viitorul tranzactiilor financiare il reprezinta monedele digitale, iar banii fizici (moneda fiat, cum ii spun specialistii) vor dispare. Grupul celor mai dezvoltate tari din lume (G20), care reprezinta doua treimi din suprafata planetei, analizeaza modul de reglementare a acestui tip de tranzactii in scopul introducerii la nivel planetar, iar tu spui ca tranzactiile cu Bitcoin, prima si cea mai valoroasa criptomoneda, fac parte dintr-o schema Ponzi. Daca taceai, filozof ramaneai. 

      Daca taceai , ramaneai doar un prostanac (nu filosof) speculator de criptorahaturi Ponzi.

      Afla si tu ca nicio moneda nu poate fi fixa ca oferta. Pentru ca nu acest model nu tine cont de nevoile dinamice de lichiditate ale pietei. 

      Afla si tu prostanacule ca BTC nu poate fi niciodata o forma de plata, o moneda. Ci este o schema Ponzi prin definitie. Stii ce este aia? Inventez 10 gunoaie si conving pe primii 10 investitori ca vor obtine 1000x profit daca atrag la randul lor 10 adepti. Si acestor adepti daca atrag la randul lor 10 adepti. Si tot asa. Ai inteles prostanacule.

      Si acum, ia-ti gunoaiele de BTC care consuma energie pentru o singura tranzactie cat 100 000 dintre cele mai secured tranzactii cu cardul si cara-te. Ponzi-speculantule ordinar. 

      Mai, desteptule, tu nu stii nici ce este aia schema Ponzi si nici despre criptomonede nu stii nimic, dar vorbesti ca sa te afli in treaba. Vorba ceea: "vorbi si nea Ion, ca si el e om...".

      Afla ca viitorul tranzactiilor financiare il reprezinta monedele digitale, iar banii fizici (moneda fiat, cum ii spun specialistii) vor dispare. Grupul celor mai dezvoltate tari din lume (G20), care reprezinta doua treimi din suprafata planetei, analizeaza modul de reglementare a acestui tip de tranzactii in scopul introducerii la nivel planetar, iar tu spui ca tranzactiile cu Bitcoin, prima si cea mai valoroasa criptomoneda, fac parte dintr-o schema Ponzi. Daca taceai, filozof ramaneai. 

      Petre, prostanacule, banii sunt deja digitali. Poate doar tu si prostul de Mircea Badea mai folositi bani legati cu elastic. Restul lumii foloseste bani digitali emisi centralizat si recunoscuti ca fiind supervizati contra actiunilor criminale.

      Bitcoin este o schema Ponzi. Invata ce este o schema Ponzi prostanacule. Si nu mai umple spatiul de pomana pe aici cu pump&dump tau jegos. 

      Tu chiar esti prost, daca sustii in continuare ca BTC face parte dintr-o schema Ponzi, se vede treaba ca habar nu ai ce sunt criptomonedele si faci confuzii grave, o o tii pe a ta.

      Omul care a scris mai sus cred ca stie ceva. Dar nu dupa el trebuie sa ne luam. Trebuie sa analizam cat de ""prosti"" sunt cei de la Tesla care accepta tranzactiile in BTC, plus multe alte mari companii si institutii de credit de renume care practica tranzactii in monede digitale. Intr-adevar, ai dreptate in ceea ce priveste modul de functionare a schemelor Ponzi, dar BTC si celelelalte monede digitate nu au nicio legatura cu principiile MLM (Ponzi).

      Abtine-te de la comentarii, ca esti pe langa subiect si te faci de ras. 

      Miclea, Petre, aceeasi persoana probabil de la vreo firma ardeleneasca care se ocupa cu speculatii cripto. Niste infractori nenorociti.

      Tether este o frauda impotriva careia s-a creat deja un dosar impresionant la DoJ. Si se va alege praful de ea.

      Bitcoin este la fel. Este o schema Ponzi. Intra primul dupa care promoveaza-l sa aduci mai multi adepti. PONZI. 

      Bank for International Settlements a zis deja ca Bitcoin este PONZI.

      Agustin Carstens, general manager of the BIS, an umbrella organisation for the world’s central banks, said in a speech that cryptocurrencies such as bitcoin were “probably not sustainable as money” and failed the “basic textbook definition” of being a currency.+ 

      “There is a strong case for policy intervention,” he said, speaking at Frankfurt’s Goethe University. 

      Carstens described bitcoin as “a combination of a bubble, a Ponzi scheme and an environmental disaster”. The last refers to the energy-intensive process of “mining” the digital currency.

    Ceva ce nu are stabilitate de preț tot casino rămâne.

    1. :)))))))))))))))))))))))))))) pune degetul pe ceva cu stabilitate de pret. ce aberatii poti scoate din tine

      Pret stabil se refera la o modificare mica intr-un interval de timp necesar decontarilor, mai aberantule.

      Hai sa te fac sa intelegi. Sa zicem ca decontarea dureaza 5 zile. Nu este imposibil, la Bitcoin poate dura multe zile daca nu platesti un comision usturator ca sa te bage minerii in seama. 

      Daca in timpul acestor 5 zile, moneda ta in care ai primit plata pentru marfa care a fost livrata deja, a scazut cu 15%, sa stii ca asta inseamna falimentul tau ca afacere. 

      Intelegi acum de ce BTC este un gunoi speculativ care trebuie interzis acum ca firmele cu capital public incep sa speculeze cu el. 

      Bitcoinul trebuie interzis asa cum becul cu gaz a fost interzis atunci cand LED-ul a aparut.

      Vanzarea becurilor neeconomice a fost interzisa. Bitcoinuul este si o schema Ponzi dar si un DEZASTRU ECOLOGIC. Nu este folosit la nicio plata nicaieri pe lume (pentru ca decontarea dureaza foarte mult). Nu este folosit nici la trimiterea sumelor mici pentru ca a crescut comisionul cu mult peste Western si altii. Nu este folosit la NIMIC. Decat la speculatii nesimtite de tipul pump and dump. 

      esti deep, ce mai. daca in alea 5 zile pui si de-un hedging cu ceva contracte futures, options sau swap e asigurata stabilitatea. la 1 comentariul este despre stabilitate de preț si cazino, la 1.1. altul face glume, la 1.2 inghesui tu povestea in ceva contract comercial sa-ti elalezi suficienta. ba esti prost? ba esti nebun?

      Amice, daca toate firmele care vand inghetata si-ar face hedging doar pentru 5 zile, ori esti prost, ori esti nebun.

    Acum nu multi ani nimeni nu dadea un sfant pe masinile electrice iar Americanii mergeau in spatiu inchiriind rachete de la rusi. Elon Musk a asfaltat noi drumuri unde nimeni nu credea ca se pota, O gandire out of the box poate prea nonconformista care pote da incredere in monedele virtuale. In fond si la urma urmei monedele clasice sunt si ele doar simple conventii , destul de perimate.

    1. Corectie.

      Musk este un idiot care a speculat zeci de miliarde de subventii de la guvernele idioate.

      Masinile Tesla au o calitate penibila. Sunt un cult de prosti. 

    Astept cu nerabdare informarea de la CFR Marfa, CE Oltenia si alte gauri negre din Romania cu detinerile de crypto.

    Care se pricepe la crypto de pe aici?

    Am auzit la revelion de elrond, un fel de bitcoini românești. Pe atunci valorau 100 lei bucata. Și mă gândeam să îmi iau și eu de 1000 de lei. Ieri am aflat cu uimire că valorează 100$bucata și azi 189$. Mie mi-a trecut cheful de a "investi"având în vedere că în decurs de 1 luna și un pic a crescut de 8 ori de la valoarea inițială. Ce ziceți se mai rentează sa bag bani acolo? 

    1. Ai auzit de scheme Ponzi? Crezi ca esti un fraier mai destept decat prostii care vin dupa tine? FNI, Caritas.... generatia de prosti cu smartfon cred ca ei sunt primii care au inventat Ponzi. Cautati prostilor in istorie de unde vine numele Ponzi. Criminalilor.

    Bitcoin este o schema Ponzi cu aspect digital, nu o monedă digitală. Ca să fie moneda digitala, ar trebui sa fie acceptată în tranzacții pe scara larga, adică efectiv sa circule in economia reală, aia in care mancam și ne bashim.

    Problema cu digitalizarea totala și cu orice preț a monedei este legată de un risc sistemic. 

    Daca vine vreodată o furtună solară de proporții și pică internetul, se va muri de foame la propriu, cu Bitcoin in conturi. 

    Apoi, până sa vina furtuna solară, nu uitați că lumea e condusă deja de un GUVERN MONDIAL totalitar din umbra care deține inclusiv corporațiile care asigura nodurile internetului. Daca aia scot calculatoarele din priza la ordin politic, mai aveți acces la moneda digitala sau muriți de foame ca proștii? In prezent, când va e foame sau trebuie sa plătiți chiria puteti folosi Bitcoin? 

    Singurul motiv pentru care Bitcoin nu a fost încă interzis de guverne este pentru că și guvernele și marii oligarhi spală bani acolo, până se va introduce moneda unica mondială digitala aflată sub control dictatorial, totalitar al guvernului Mondial. 

    Și, da, în cazul Bitcoin vorbim de un cazinou cu gambleri in el, de o schema Ponzi. 

    Nu reglementarea lipsește ci faptul că se vântură o cantitate FINITA de moneda cripto cu o cantitate virtual infinită de moneda reală scoasă la imprimanta.

    Că prețul cripto sa ajungă la stele e inevitabil că cineva sa vândă cripto și să se mute cu banii încasați in economia reală. Oamenii nu baga bani acolo de dragul cripto ci pentru că au nevoi reale în economia reală, aia in care mănâncă și se kk. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3658
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4475
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8473
Gram de aur (XAU)Gram de aur468.9817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb