UE sprijină obiectivele ARBACS în promovarea celulelor stem pentru terapii medicale

F. A.
Comunicate de presă /

UE sprijină obiectivele ARBACS în promovarea celulelor stem pentru terapii medicale

Parlamentul European a aprobat, cu o majoritate covârşitoare, recoltarea şi donarea voluntară a celulelor stem şi ţesuturilor. Raportul prezentat în cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles include afirmaţii încurajatoare privind legalizarea activităţilor dintre băncile de celule stem familiale şi cele publice. Rezoluţia, după ce a fost susţinută mai bine de 2 ani de către Cord Blood Europe (CBE), a fost aprobată cu 54 de voturi favorabile, 4 împotrivă şi doar 2 abţineri.

ARBACS (Asociaţia Româna a Băncilor Acreditate de Celule Stem) susţine pe deplin această rezoluţie care dezvoltă sistemul medical atât la nivel mondial cât şi în ţara noastră, conform unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Dr. Tudor Panu, Cord Blood Center, a afirmat: "Recoltarea de celule stem poate fi unica şansă de supravieţuire a copiilor bolnavi de leucemie sau alte maladii grave cu risc de mortalitate ridicat. Ne bucurăm că activitatea noastră este susţinută şi prin această iniţiativă a Parlamentului European".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS