Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru ţara noastră şi crede că oamenii trebuie să fie responsabilizaţi într-un fel sau altul pentru deciziile luate, informează news.ro.
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă nu crede că obligativitatea vaccinării va mări numărul de persoane vaccinate.
"Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanele care se vaccinează, este important la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen, nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare însă în momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală. Cred că în schimb trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizaţi pentru deciziile noastre. Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu chiar cu neştiinţă alte persoane şi vor avea o evoluţie nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult pentru că tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor, fie la intrarea în ţară prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv", a declarat Gheorghiţă.
El a menţionat că măsurile au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor.
"Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital. Dacă înţelegem lucrurile acestea, este evident un pas înainte, dar în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie (...) Din punctul meu în societatea în care noi trăim în momentul de faţă şi la momentul actual, nu cred că este o soluţie", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.
1. Toate aceste măsuri
(mesaj trimis de anonim în data de 10.08.2021, 17:35)
Toate aceste măsuri nu sunt privite cu ochi buni de 85% din populație deci sunt un eșec la fel de mare precum vaccinarea.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 10.08.2021, 19:09)
nici eu nu consider ca vaccinarea obligatorie e o solutie.
va duce la coagularea unei rezistente civice de care politicienii nu au nevoie.
priviti franta si veti intelege.
daca veniti cu obligatii ascunse sau fatise... stiti ce urmeaza.
Revolte.
3. Si imunitatea de turma?
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2021, 00:18)
> Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital.
Parca vaccinarea o facem ca sa ajungem la 60% ca sa avem imunitate de turma. Mai exista conceptul asta?
3.1. Nu pentru imunitatea de turmă (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2021, 04:11)
Nu pentru imunitatea de turmă ne vaccinam ci pentru a adera la secta globalistă care se închină Fiarei.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2021, 06:43)
Nu se mai vorbeste de imunitate de turma ref. la COVID.
S-a spus initial ca tinta era cca. 60%, apoi au tot urcat stacheta la 70%, ca mai nou Fauci sa mentioneze peste 90%.
Intre timp, s-a abandonat conceptul si se vorbeste doar despre reducerea riscului de spitalizare / deces.
Situatia obiectiva din Israel arata ca nu poate fi vorba de imunitate de turma, desi s-a vaccinat masiv.
Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza.
Prin natura lucrurilor, vaccinul este reactiv, fiind modelat pe o varianta "veche" a virusului, care intre timp a tot mutat, astfel ca de la design si pana la administrare, vaccinul lupta cu un virus "upgradat".
Este firesc ca in timp eficacitatea vaccinului sa scada in cazul unei infectii generate de un virus ARN.
3.3. Dar oficial? (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2021, 08:42)
Oficial s-a abandonat conceptul? Mi se pare foarte dubios cum se trece de la o metrica la alta de la o poveste la alta dar nimeni nu explica situatia de fapt.
Cine stie, poate mai multi s-ar vaccina daca s-ar spune adevarul: "fratilor, nu o faceti pentru altii o faceti pentru voi sa nu muriti!"
Nu stiu cum redeschizi totul in toamna si faci scoala cu prezenta fizica din moment ce vaccinul nu aduce imunitate de turma si varianta Delta e mai contagioasa.
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.08.2021, 11:30)
"Mi se pare foarte dubios cum se trece de la o metrica la alta de la o poveste la alta dar nimeni nu explica situatia de fapt"
-
Se numeste: servitul realitatii in portii mici sau dusul cu zaharelul, ca daca comunici adevarul dintr-o data o sa ai nesupunere sociala sau chiar revolta.
Realitatea este: toate virusurile ARN muteaza constant, datorita faptului ca informatia lor genetica este codificata de o macro-molecula instabila (adica ARN). In ciuda progresului stiintific, omenirea nu este inca capabila sa stopeze bolile contagioase date de astfel de virusuri (de exemplu HIV / SIDA sau hepatita virus C).
Putem sa controlam prin cocktail de medicamente scumpe si cu destule efecte secundare, dar nu putem sa stopam aceste infectii inca.
A concepe un vaccin in sensul clasic al cuvantului contra unui astfel de virus este frectie, intrucat tinta virala este in continua evolutie, iar vaccinul a carui formulare este fixa "ramane in urma" cu fiecare noua mutatie a virusului.
Astfel, prin natura lucrurilor, ceea ce noi numim acum vaccin anti-Covid ar trebui mai degraba privit ca un medicament care e administrat periodic.
Acum, de ce se vehiculeaza cu atata vehementa aceste "vaccinuri" desi datele din Israel, etc ne confirma ca sunt deja ineficiente, e o alta discutie la care habar n-am raspunsul.