Vola: Tot mai mulţi români reclamă probleme majore în călătoriile cu avionul

A.B.
Miscellanea / 7 iulie, 19:58

Vola: Tot mai mulţi români reclamă probleme majore în călătoriile cu avionul

Creşterea costurilor şi digitalizarea accelerată a industriei aviatice au dus la o deteriorare vizibilă a relaţiei dintre pasageri şi companiile aeriene, potrivit unei analize recente Vola.ro. Românii care călătoresc cu avionul se confruntă tot mai des cu dificultăţi în accesarea serviciului clienţi, zboruri anulate, pierderi de bagaje, costuri ascunse şi practici abuzive legate de alegerea locurilor.

„Tot mai mulţi pasageri se confruntă cu lipsa de suport în momente critice, costuri ascunse, probleme birocratice sau lipsa transparenţei în alegerea locurilor. Aducem aceste practici în atenţia publicului şi, mai important, arătăm că există soluţii reale”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola. Ea a explicat că platforma a dezvoltat servicii standardizate - precum Fast Refund, Flex, check-in automat şi suport 24/7 - care funcţionează indiferent de compania aeriană şi le oferă pasagerilor mai mult control.

Printre principalele probleme semnalate de călători se numără imposibilitatea de a contacta rapid un operator uman în caz de urgenţă - majoritatea companiilor oferind doar chatbots sau call centere taxabile, dar şi întârzierile sau anulările de zbor, care presupun deseori costuri suplimentare şi pierderea vacanţei în lipsa unor soluţii imediate.

Un alt motiv frecvent de nemulţumire îl reprezintă pierderea bagajelor, în special în perioade aglomerate sau pe zboruri cu escală. Deşi asistenţa şi compensaţiile sunt prevăzute de reglementările UE, pasagerii reclamă un proces greoi, birocratic şi lipsit de transparenţă.

Problemele birocratice, precum greşeli minore în numele pasagerului sau omisiunea check-in-ului online, pot atrage taxe de la 25 la 160 de euro, în funcţie de companie, în timp ce rezervarea locurilor alăturate în cazul familiilor cu copii presupune adesea costuri nejustificate. În alte state europene, aceste practici au fost deja sancţionate: în Italia şi Spania, autorităţile au aplicat amenzi de zeci de milioane de euro companiilor aeriene care percep taxe abuzive pentru plasarea copiilor lângă părinţi.

Transportul aerian a fost, în 2023, domeniul cu cele mai multe reclamaţii din partea consumatorilor europeni. Vola atrage atenţia că, în ciuda reglementărilor şi deciziilor Curţii de Justiţie a UE, multe companii ignoră încă normele privind taxele pentru bagajul de mână şi informarea corectă a pasagerilor.

În acest context, platformele care oferă nu doar bilete, ci şi protecţie, asistenţă şi soluţii integrate devin esenţiale pentru orice pasager care doreşte să călătorească fără stres şi incertitudini.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0645
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3179
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4146
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8692
Gram de aur (XAU)Gram de aur459.5007

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb