54 de trasee de drumeţie disponibile în aplicaţia Anii Drumeţiei

G.D.
Miscellanea / 27 iulie 2022

54 de trasee de drumeţie disponibile în aplicaţia Anii Drumeţiei

Cele mai importante informaţii turistice despre 54 de trasee de drumeţie din judeţul Sibiu sunt de astăzi disponibile în site-ul şi aplicaţia "Anii Drumeţiei", conform unui comunicat remis redacţiei. Programul cu acelaşi nume, iniţiat de către Consiliul Judeţean Sibiu are ca scop, promovarea activităţii specifice ecoturismului şi îmbunătăţirea infrastructurii de drumeţie din judeţ.

Potrivit sursei citate, cele două platforme centralizează şi promovează traseele de drumeţie, operatorii de turism sustenabil şi evenimentele din Judeţul Sibiu.

"Ceea ce ne-am dorit, încă de la iniţierea Programului Anii Drumeţiei, în 2021, a fost să încurajăm turiştii să exploreze şi să se bucure de o experienţă completă, gustând pe deplin farmecul judeţului nostru., începând de la frumseţea peisajelor, şi până la gustul traditional al bucatelor de odinioară.

Astfel, am început sistematic, reabilitând traseele de drumeţie, pentru ca interacţiunea cu natura să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, şi am continuat prin parteneriate strategice, cu numeroase organizaţii, care să ne ajute să promovăm mersul pe munte ca o activitate accesibilă oricui, de la bunici, la nepoţi. Totodată, am promovat o reţea de producători locali, am susţinut şi dezvoltarea mai multor puncte gastronomice locale., dar am şi investit în dezvoltarea comunităţilor locale.

De aceea, odată cu lansarea celor două platforme, website-ul şi aplicaţia Anii Drumeţiei, considerăm că am facut incă un pas in consolidarea relaţiei pe care oamenii o pot avea cu natura şi comunităţile locale. Descoperirea de locuri, oameni şi experienţe este acum la îndemâna oricui, iar planificarea unei vacanţe în judeţul Sibiu este la doar câteva click-uri distanţă. Credem că este un nou pas pentru dezvoltarea ecoturismului românesc, promovarea resurselor şi valorilor locale", a declarat Daniela Cîmpean, Preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Website-ul aniidrumetiei.ro este construit în jurul traseelor de drumeţie din judeţul Sibiu şi promovează activităţile de ecoturism. Platforma este complementară celorlalte instrumente de promovare similare ale Consiliului Judeţean Sibiu: cjsibiu.ro, sibiu-turism.ro, gusturisibiene.ro.

Acesta centralizează informaţii cheie despre 54 de trasee de drumeţie, dintre care 45 de trasee de drumeţie pedestră omologate în Munţii Făgăraş şi Munţii Cindrel şi 9 trasee neomologate - trasee de cicloturism deja practicate de publicul larg ca atare, rute potrivite pe Malul Oltului pentru activităţi pe apă şi observarea păsărilor, 4 rute ecvestre în jurul centrelor de echitaţie din Apos, Prod şi Şelimbăr, subliniază sursa citată.

Aplicaţia oferă utilizatorului posibilitatea de a-şi alege traseul dorit între diferite categorii de trasee (drumeţie, ciclism, călărie, trasee pe apă etc), cu diferite dificultăţi. Multe alte atribute permit o selecţie chiar mai precisă, cum ar fi trasee indicate pentru familii, accesibilitate cu cărucioarele sau existenţa, în apropierea punctului de plecare, a transportului public.

Odată ce traseul este selectat, turistului îi sunt afişate toate informaţiile necesare parcurgerii în siguranţă a acestuia, pornind de la distanţă şi durată estimată, profil de altitudine, tip de drumuri până la profilul de înălţime şi informaţii profesionale despre vreme. Pentru confort sporit, aplicaţia oferă indicaţii audio pentru navigarea pe traseul ales, eliminând astfel necesitatea consultării periodice a hărţii.

Turiştii pot semnala pericolele apărute pe trasee

Funcţionalităţile aplicaţiei permit turiştilor raportarea problemelor ivite pe un traseu. Astfel, în cazul în care pe traseu apar obstacole nedocumentate (spre exemplu, deteriorarea potecii printr-o alunecare de teren sau un pod luat de viitură) turistul poate raporta din aplicaţie acea problemă. În acest fel, alţi turişti care îşi aleg trasee ce includ poziţia raportată, vor afla de problemă, subliniază sursa citată.

Aplicaţia poate fi folosită şi în modul offline, toate traseele şi punctele de interes putând fi descărcate pe telefon, eliminând astfel necesitatea existenţei unei conexiuni la internet. Aceasta poate fi utilizată atât în sistemul de operare iOS, cât şi Android, şi poate fi descărcată din Apple Store şi Google Play.

Beneficiarii acestor platforme sunt, pe de o parte, turiştii doritori de experienţe autentice în Judeţul Sibiu, iar pe de altă parte, comunităţile locale şi furnizorii de servicii în domeniul turismului sustenabil: punctele gastronomice locale, producătorii local, spaţiile de cazare şi cei care organizează evenimente şi activităţi conexe, în aer liber.

Lansarea celor două platforme a avut loc în cadrul conferinţei de presă organizată în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu, în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Sibiu şi a echipei de implementare a Programului "Anii Drumeţiei", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb