ALEXANDRU BURGHIU, DIRECTOR GENERAL TERMOENERGETICA:"În momentul de faţă întrunim condiţiile de intrare în insolvenţă"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 31 mai 2021

Alexandru Burghiu

Alexandru Burghiu

Situaţia companiei Termoenergetica tinde să devină similară cu aceea a fostului Radet, dacă Guvernul şi Primăria Capitalei nu îşi vor schimba viziunea cu privire la această societate, a declarat Alexandru Burghiu, director general al companiei respective, cu prilejul participării la conferinţa "Liniştea dinaintea furtunii şi tentativele de îndiguire", pe subiectul redresării preventive şi a insolvenţei, organizată de Piperea & Asociaţii.

"În momentul de faţă avem o datorie de încasat de la Primăria Capitalei de 600 milioane lei, din care 480 milioane lei sunt ieşiţi din scadenţă. La rândul nostru avem facturi neplătite către furnizori de peste 400 milioane lei. Câtă vreme Guvernul şi Primăria Capitalei urmează aceiaşi paşi ca înainte, lucrurile nu se vor schimba. (...) Fără termoficare nu ar exista Elcen şi nici curent. Statul e obligat să nu lase acest sistem de termoficare să moara şi de aceea va interveni. Marea întrebare este dacă Termoenergetica va avea sau nu soarta Radet. Speranţa mea e să nu se întâmple acest lucru şi să nu intrăm în insolvenţă, deşi în momentul de faţă întrunim condiţiile de intrare prin sutele de milioane pe care le avem ca datorii. (...) Sunt curios cum se va aplica directiva europeană 2019/1023, dar nu aş vrea să văd Termoenergetica în această situaţie", a precizat Alexandru Burghiu.

El a mai spus că, în privinţa lucrărilor de reabilitare şi modernizare a sistemului de efectuare, în ultimii doi ani nu a avut nicio întârziere la plata facturilor către societăţile de construcţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intreaba-l pe managerul de romania!

    sigur are raspunsul la rever! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro