Cipru a devenit în ultimii ani o destinaţie turistică în care aleg să îşi petreacă vacanţa din ce în ce mai mulţi români, iar o dovadă în acest sens o constituite faptul că anul trecut insula Afroditei a fost vizitată de peste 85.000 de turişti din ţara noastră. Pentru a veni în întâmpinarea dorinţei turiştilor români, compania AnimaWings împreună cu Visit Cyprus a organizat la finalul săptămânii trecute un eveniment în care a prezentat agenţilor de turism şi reprezentanţilor mass-media principalele atracţii din Cipru, precum şi programul curselor aeriene către ţara respectivă.
Menţionăm că AnimaWings a lansat recent curse aeriene pe ruta Bucureşti-Larnaca, de trei ori pe săptămână - luni, miercuri şi vineri -, destinaţia Cipru fiind nu doar turistică, ci şi una de business, potrivit reprezentanţilor companiei aeriene.
Diana Dima, directorul comercial al companiei AnimaWings, a declarat: "Suntem o companie smart-cost, o companie aeriană cu suflet românesc care doreşte să ofere zboruri în toate colţurile lumii. În ultimii cinci ani am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, am adus recent patru avioane noi - două Airbus 220 şi două Airbus 320 - care vor completa flota actuală (n.red. - alcătuită din alte patru avioane Airbus). Ne propunem ca la finalul anului 2026 să avem 12 aeronave Airbus 220 şi 2 aeronave Airbus 320. Menţionez că aeronavele Airbus 220 au cabină business-class dedicată. Nu vorbim despre acel business-class european cu un scaun blocat la mijloc, ci vorbim despre fotolii confortabile, care se pot lăsa pe spate la care se ridică partea de jos pentru a sta confortabil picioarele. Avem un serviciu de catering la board foarte bun, cu produse care dezvăluie turiştilor specificul gastronomiei româneşti. Zburăm spre Larnaca de trei ori pe săptămână, tot anul, iar zborurile din sezonul estival sunt aproape pline. Aşa că persoanele care doresc să meargă în Cipru în această vară, ar trebui să îşi rezerve cât mai curând zborul la compania noastră".
Prezent la evenimentul care a avut loc în Bucureşti, Kostas Koumis, ministrul turismului din Cipru a precizat: "Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Turismului din Cipru şi compania AnimaWings, care a introdus curse aeriene către Larnaca şi sperăm ca numărul acestora să crească, poate începând chiar din această toamnă. Suntem încântaţi de relaţiile dintre România şi Cipru, care se dezvoltă de un an la altul şi suntem mulţumiţi de creşterea numărului de turişti. De exemplu, anul trecut, au fost în Cipru 85.000 turişti români şi sunt sigur că au fost încântaţi de ce au găsit la noi în ţară din moment ce anul acesta estimările arată că vom depăşi numărul din 2024. Ne dorim să oferim cât mai multe oportunităţi turiştilor români de a descoperi cultura şi tradiţiile din Cipru, atracţiile din ţara noastră, staţiunile turistice care oferă spaţii de cazare confortabile, resorturile turistice noi construite în Ayia Napa, Protaras, Pafos, Larnaca, etc., precum şi profesionalismul tuturor celor ce lucrează în industria ospitalităţii. Toate acestea constituie baza unei experienţe plăcute, din toate punctele de vedere, pentru turiştii care aleg să îşi petreacă concediul/vacanţa în Cipru. Mai ales că Cipru este o destinaţie turistică deschisă permanent, timp de 12 luni pe an. Şi mai este ceva: Ciprul a început să devină şi o destinaţie sportivă, dacă ţinem cont de cele trei competiţii de maraton care au loc anual în ţara noastră; este vorba despre maratoanele organizate în Larnaca, Pafos şi Nicosia. Pe lângă aceste competiţii sportive, Ciprul oferă şi destinaţii în care se pot pregăti cluburile sportive din România, destinaţii dotate cu tot ceea ce este necesar, de la terenurile de antrenament, la sălile de forţă şi centrele de recuperare. Aş mai menţiona că avem şi turism făcut în scop comercial, turism religios şi am investit foarte mult şi în turismul gastronomic, care include şi vizitarea celor mai importante zone de producere a vinului din Cipru, vin pe care îl considerăm a fi cel mai bun din lume".
Marios Kountourides, ambasadorul Ciprului în România, a adăugat: "Când vorbim despre produsul turistic Cipru, nu vorbim despre un singur produs, ci despre o varietate multiplă de gusturi, locuri, tradiţii, şi mulţumesc pe această cale companiei AnimaWings pentru posibilitatea oferită turiştilor români de a ne descoperi, dar şi turiştilor ciprioţi de a vizita România. Sunt sigur că vom avea un an turistic bun, bazat şi pe colaborarea noastră cu această companie aeriană şi cu agenţiile de turism deservite de ea".
Ivan Gorobets, ministru adjunct al turismului în Cipru, a prezentat câteva destinaţii din ţara respectivă, printre care se numără staţiunile turistice Ayia Napa, Protaras şi Pafos, dar şi oraşele Limassol şi Larnaca. Conform oficialului cipriot, cele 10 puncte-cheie pentru a vizita Ciprul sunt: cele mai curate plaje şi ape de îmbăiere din Marea Mediterană; timpul redus de zbor între oraşele din România şi cele din insula Afroditei; Ciprul este o ţară pe care o poţi parcurge pe autostradă în doar câteva ore; fiecare regiune din Cipru are o savoare unică, are ceva special de oferit celor care vin să o viziteze, să o descopere; sprijinul primit din partea localnicilor pentru a găsi facil obiectivele turistice mai importante; Cipru este un loc prietenos pentru turismul de familie şi nu numai; opţiunile turistice sunt adecvate în funcţie de bugetul alocat de turişti pentru petrecerea vacanţei; rutele turistice sunt bine conturate în orice regiune a ţării; agro-turismul este un sector bine conturat în turismul din Cipru şi care îşi pune amprenta personală asupra experienţei oferită fiecărui turist în parte; Cipru este un liant al tuturor formelor de practicare a turismului şi oferă distracţie pentru fiecare, inclusiv pentru sportivii de performanţă şi nu numai.
Opinia Cititorului