Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Banca Internaţională de Investiţii emite obligaţiuni de 500 de milioane lei la BVB

I.M.
Piaţa de Capital /

Banca Internaţională de Investiţii emite obligaţiuni de 500 de milioane lei la BVB

International Investment Bank (IIB), va emite obligaţiuni în valoare de 500 de milioane lei la Bursa de Valori Bucureşti, în urma căreia, piaţa de capital din ţara noastră va fi cea mai mare sursă de finanţare pentru banca cu sediul la Budapesta, transmite Bursa de Valori Bucureşti.

Titlurile au o maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 3,98% pe an plătibilă anual. Emisiunea cuprinde 50.000 de obligatiuni, cu o valoare nominală de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă o valoare totală de 500 milioane lei (105 milioane euro).

Fondurile obţinute de către IIB vor avea ca destinaţie finanţarea portofoliului de credite existent şi a noilor împrumuturi acordate statelor membre ale Uniunii Europene şi, respectiv, pentru refinanţarea datoriilor.

Obligaţiunile IIB22 au fost cumpărate de 18 investitori instituţionali (bănci, administrator de fonduri, fonduri de pensii, asiguratori şi fonduri mutuale). Investitorii offshore au reprezentat aproximativ 12% din emisiune. În urma acestei tranzacţii, piaţa de capital din România este în prezent cea mai mare piaţă de pe care IIB a atras finanţare (44% din totalul finanţării pe termen lung), iar datoria în lei are cea mai mare pondere (27%) defalcate pe moneda în care au fost emise obligaţiunile.

Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), alături de ING Bank - Sucursala Bucureşti.

IIB este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale. Cei nouă membri/acţionari ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS