BCE solicită fondurilor de pensii să detalieze operaţiunile lor

Cristina Radu
Internaţional / 26 iulie 2017

BCE solicită fondurilor de pensii să detalieze operaţiunile lor

Banca Centrală Europeană va cere fondurilor de pensii din zona euro să dezvăluie date mai detaliate despre operaţiunile lor, deoarece consideră că nu are o vizibilitate adecvată a sectorului vital pentru transmiterea politicii monetare, potrivit Euronews.

Cu 50 de milioane de clienţi şi 2,5 miliarde euro (2,2 trilioane lire sterline) în active, fondurile de pensii fac parte din investitorii cei mai mari şi cu cea mai rapidă creştere. Acest lucru face fondurile de pensii vitale pentru BCE pentru măsurarea succesului politicii sale, în special într-o perioadă cu rate extrem de scăzute, în care economiştii se îndoiesc de capacitatea fondurilor de a genera suficient pentru pensionare.

BCE a spus: "Golurile actuale din datele disponibile şi lipsa de comparaţie dintre ţări îngreunează înţelegerea rolului sectorului în mecanismul de transmitere al politicii monetare, a fluxurilor de numerar şi a riscurilor asociate obligaţiilor de pensie".

BCE va cere fondurilor mari şi autonome din zona euro să înceapă raportarea în conformitate cu normele armonizate, lansând mai multe date publice, potrivit proiectului nou de orientare care este încă supus consultării cu industria.

Şeful unităţii statistice BCE, Aurel Schubert, a zis:"Ne va ajuta să înţelegem mai bine rolul lor în mecanismul de transmisie al politicii monetare...vom vedea nu doar cum schimbă stocurile, ci cum cumpără, ce vând, cum reacţionează la politica monetară."

Fondurile, cu excepţia celor constituite de corporaţii sau de instituţii de credit, vor trebui să includă pe listă titlurile de valoare tranzacţionate pe titluri şi să furnizeze date despre active şi pasive, pe sectoare economice, maturitate şi geografie.

Ţinând cont de costul adăugat al noilor reguli de raportare, băncile centrale naţionale pot scuti unele fonduri de noile norme, dacă deţin sub 10 milioane euro sau au sub 100 membri, dar ţările trebuie să raporteze cel puţin 80-85% din situaţia sectorului.

Noua cerinţă de raportare trebuie să vizeze între 1.500 şi 2.000 fonduri, potrivit BCE. Noul set de date trimestriale va fi colectat prima dată începând cu primul trimestru din 2019, în timp ce datele pentru primul an întreg vor fi asigurate de cifrele din 2018.

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0795
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4530
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8584
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.5238

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb