BEC:  Cererile pentru credite ale companiilor din zona euro, în scădere pentru prima dată din 2013

A.I.
Bănci-Asigurări / 21 ianuarie 2020

Cererile pentru credite ale companiilor din zona euro, în scădere pentru prima dată din 2013

Cererile pentru credite ale companiilor din zona euro au scăzut neaşteptat în trimestrul patru din 2019, pentru prima dată în ultimii şase ani, în pofida măsurilor de stimulare adoptate de Banca Centrală Europeană, arată datele unui studiu publicat marţi de BCE, transmite Reuters.

"Cererea netă pentru împrumuturi către firme a scăzut în trimestrul patru din 2019, pentru prima dată din trimestrul patru din 2013, în timp ce băncile se aşteptau la un nivel stabil. Declinul s-a înregistrat atât la băncile mai mari cât şi la cele mai mici din zona euro", se arată în raportul BCE.

Totuşi, a continuat să crească cererea pentru credite ipotecare, în special în Franţa, Italia şi Germania, ceea ce va spori probabil temerile că politica monetară ultrarelaxată a BCE alimentează un boom imobiliar în unele ţări.

Spania a fost singura ţară mare unde a scăzut cererea pentru toate categoriile de împrumuturi, credite către companii, ipotecare şi de consum, iar băncile au înăsprit accesul la împrumuturi.

Sperând să redreseze încetinirea prelungită a activităţii economice, Banca Centrală Europeană a aprobat anul trecut noi măsuri de stimulare a economiei. BCE a relansat programul de relaxare cantitativă (QE), achiziţionând lunar obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie. Acest program se va derula atât timp cât va fi necesar, pentru a întări impactul politicilor BCE, şi se va încheia cu puţin timp înainte ca BCE să înceapă majorarea ratelor dobânzilor.

BCE vrea să se asigure că instituţiile financiare vor continua să crediteze economia, atât timp cât redresarea nu se va materializa.

Comanda carte
SHE LEADS - Gala Excelenţei în Business
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3345
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8926
Gram de aur (XAU)Gram de aur458.4241

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb