Belarus şi Statele Unite au restabilit dialogul parlamentar, au declarat autorităţile belaruse, un anunţ care survine la câteva zile după vizita la Minsk a emisarului american pentru Ucraina, Keith Kellogg, informează EFE.
'Este foarte important să reluăm discuţiile, comunicarea şi dialogul, iar reprezentanţii americani să fie interesaţi să studieze situaţia reală din Belarus', a spus Serghei Rachkov, şeful Comisiei pentru afaceri internaţionale din camera inferioară a Parlamentului belarus.
Rachkov, citat de agenţia BELTA, a făcut această declaraţie după o întâlnire la Minsk cu reprezentanţi ai Partidului Republican şi ai Partidului Democrat din SUA.
'Partea belarusă a subliniat că întotdeauna am fost în favoarea unor relaţii bune şi cordiale cu Statele Unite, bazate pe respect reciproc şi egalitate', a adăugat parlamentarul belarus.
Rachkov a asigurat că colegii săi americani au primit 'cu mare interes' informaţiile ce le-au fost fost transmise în Belarus.
Sosirea delegaţiei americane la Minsk are loc la aproximativ zece zile după vizita pe care a efectuat-o în această ţară emisarul american pentru Ucraina, Keith Kellogg.
După această vizită, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, l-a eliberat pe unul dintre liderii opoziţiei, Serghei Tihanovski, precum şi pe alţi 13 prizonieri politici.
La mijlocul anului 2024, Lukaşenko a început să elibereze treptat anumiţi prizonieri politici, începând cu cei mai bolnavi, cei mai în vârstă şi cei cu copii mici.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2025, 20:45)
Bravo, Lukasenko! Nu te da 100% nici cu unii, nici cu altii. Urmareste interesul national, acela de a-ti tine tara departe de razboi.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2025, 20:45)
Normal, se normalizeaza situatia cum e si firesc, fanaticii pro razboi de la UE pierd teren vazand cu ochii in timp ce isi sapa singuri groapa