BVBBET creşte pentru a şaptea şedinţă la rând

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

BET creşte pentru a şaptea şedinţă la rând

Rulaj de 57 milioane de lei, peste media anului  

Valoarea transferurilor înregistrate în şedinţa de ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 57 milioane de lei, peste valoarea medie consemnată de la începutul anului, de circa 43,29 milioane de lei, în contextul în care Transelectrica (TEL) a asigurat peste 17% din rulajul zilei, iar prin piaţa "deal" s-au efectuat transferuri în valoare de 8,86 milioane de lei. A fost o şedinţă în care s-au consemnat creşteri pe linie pentru indicii BVB, cu BET trecând de nivelul de 8.300 de puncte după o creştere de 0,64%, aceasta fiind a şaptea zi de apreciere la rând.

Brokerii de la Prime Transaction au descris astfel evoluţia de ieri a bursei: "Toţi indicii au închis şedinţa de astăzi (n.r. ieri) în creştere. Variaţiile au fost cuprinse între un avans de 0,28% pentru BET-BK şi o creştere de 1,18% în cazul BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 57 milioane lei, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă, însă, de data aceasta, aportul tranzacţiilor "deal" a fost mult mai mic. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare creştere a fost cea a titlurilor TGN, care s-au apreciat cu 2,16%. O altă evoluţie interesantă a fost cea a acţiunilor FP, care au avansat cu 1,96%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost cea a acţiunilor Digi Communications (DIGI), care s-au depreciat cu 2,34%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TEL, titlurile societăţii bancare încheind ziua bursieră la 21,4 lei/acţiune, în stagnare, pe fondul unei valori tranzacţionate de 10,61 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,364 lei, în contextul unei valori transferate de 8,09 milioane de lei.

Acţiunile FP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,938 lei, rulajul cu titlurile FP fiind de 6,25 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,175 lei/titlu, în scădere cu 0,68%, apărută pe fondul unei valori transferate de 5,77 milioane de lei.

O tranzacţie de tip "deal", cea mai importantă dintre cele de ieri, a fost încheiată cu titlurile TLV, la preţul unitar de 2,18 lei, în scădere cu 0,46%.

Alte trei schimburi "deal" au fost realizate cu acţiunile SIF Oltenia (SIF5), la preţul de 2,1 lei/titlu, pentru o sumă cumulată de aproximativ 4,2 milioane de lei.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,49%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri la care se adaugă FP, a urcat cu 0,42%.

   Topul celor mai mari creşteri 

1. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +10,09%

2. "Oltchim Râmnicu Vâlcea" (OLT): +9,88%

3. "Uamt" (UAM): +7,65%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,77%

5. "Transgaz" (TGN): +2,16%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Prefab" (PREH): -9,2%

2. "Zentiva" (SCD): -6,68%

3. "Aages" (AAG): -3,45%

4. "Patria Bank" (PBK): -3,19%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -2,86%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS