Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BVBScăderi pentru indici, după primele două ore de tranzacţionare

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pentru indici, după primele două ore de tranzacţionare

Actualizare

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) erau în depreciere după primele două ore de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, singurul coş de acţiuni care se afla în creştere fiind BET-FI, al SIF-urile plus Fondul Proprietatea (FP), ce afişa un avans de 0,43%, la 39.654,13 puncte.

BET, reperul pieţei noastre de capital, era în declin cu 0,25%, până la 7.602,22 puncte, cel mai mare recul fiind înregistrat de BET-BK, reperul fondurilor de investiţii în acţiuni, ce avea o scădere de 0,54%, la 1.451,85 puncte.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), cele mai lichide acţiuni de la bursa noastră, consemnau o scădere de 1,45%, la 1,77 lei, în timp ce titlurile Fondului Proprietatea afişau o creştere de 0,89%, până la 1,13 lei, iar acţiunile Romgaz (SNG) se tranzacţionau la 27,5 lei, preţ similar cu închiderea de ieri.

Cotaţia OMV Petrom (SNP) avea un recul de 0,68%, la 0,293 lei, în timp ce titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) urcau cu 1,02%, până la 11,92 lei.

Valoarea tranzacţiilor se ridica, după două ore de la deschiderea şedinţei bursiere, la 10,4 milioane de lei, cu mult sub rulajul mediu zilnic al acestui an, de 61,37 milioane de lei.

---

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o sesiune preponderent pozitivă ieri, opt din cele nouă coşuri de acţiuni de la BVB încheind ziua în creştere, excepţia fiind indicele financiar BET-FI, care a coborât cu 1,14%, până la 39.484,27 puncte.

Este o evoluţie în ton cu cea a pieţelor din Europa, care au cunoscut aprecieri generalizate în şedinţa de ieri, indicele STOXX 600 urcând cu 3,97%, în vreme ce DAX 30 al bursei din Frankfurt a consemnat un avans de 1,79%, iar pentru FTSE 100 al pieţei londoneze, creşterea a fost de 4,45%.

Peste Atlantic, Dow Jones Industrial Average avea, la ora 19:15, o apreciere de 5,09%, pentru S&P 500 avansul era de 3,64%, în timp ce indicele tehnologiei Nasdaq Composite cunoştea o creştere de 2,27%.

Evoluţiile vin în contextul în care, Statele Unite au anunţat un pachet de măsuri de stimulare economică fără precedent în istoria SUA, de două trilioane de dolari, pentru a atenua şocul produs de pandemia de coronavirus.

James McCann, economist senior la Aberdeen Standard Investments a declarat, citat de Marketwatch: "Conform oricăror standarde, este un pachet de stimulare imens. Dar, ceea ce aceşti stimuli nu pot opri, este recesiunea care vine. Însă, ar trebui să acţioneze ca un zid de protecţie pentru încetinirea răspândirii crizei în întreaga economie şi a împiedica blocarea sistemului financiar"

În acest context, la Bucureşti, indicele BET a urcat cu 1,99%, la 7.621 de puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a cunoscut o apreciere de 1,93%, până la 1.141,11 puncte.

Indicele BET-NG, ce reflectă evoluţia sectorului energetic şi al utilităţilor a crescut cu 3,46%, la 577,17 puncte.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene şi cea din cele americane, care au crescut în prima parte a zilei. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 18,2 milioane de euro, peste media zilnică de 12,7 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Uztel (UZT), +14,61%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), +7,33%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroaparataj (ELJ), cu -14,95%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Fondul Proprietatea (FP), -5,88%, pe fondul unui volum de acţiuni peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au cumulat un rulaj de 19,88 milioane de lei, preţul titlurilor instituţiei de credit urcând cu 5,4%, până la 1,796 lei.

Locul al doilea în clasamentul valorii tranzacţionate a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 1,12 lei/acţiune, în scădere cu 5,88%, în condiţiile unor transferuri în sumă de 19,39 milioane lei.

Acţiunile MedLife (M) au terminat şedinţa bursieră la preţul unitar de 28 lei, în stagnare, pe fondul unei valori tranzacţionate de 10,69 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au antrenat un rulaj 8,97 milioane de lei, ultima cotaţie a acţiunii instituţiei de credit fiind de 11,8 lei, în urcare cu 5,55%.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Uztel" (UZT): +14,61%

2. "Dafora" (DAFR): +9,86%

3. "Socep" (SOCP): +9,39%

4. "Zentiva" (SCD): +9,20%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +7,45%

------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroaparataj" (ELJ): -14,95%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -6,57%

3. "Erste Group Bank" (EBS): -5,93%

4. "Fondul Proprietatea" (FP): -5,88%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): -1,26%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bursa a început să semene tot mai mult cu pariurile sportive online, pariuri pe primul gol.

    1. Mai intretine bnr-ul atmosfera ca altfel eram pe la vreo 2000 sau mai putin de mult, daca fondurilor de pensii le mor clienti, nu ca se retrag de bunavoie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

29 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1678
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3626
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.6304

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie