CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: ''Ne furăm singuri căciula dacă avem impresia că şcoala online funcţionează''

G.U.
Politică / 27 iulie 2020

''Ne furăm singuri căciula dacă avem impresia că şcoala online funcţionează''

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere ca decizia privind modul în care vor fi reluate cursurile în luna septembrie să aparţină autorităţilor locale, conform Digi24. "Eu cred că ne furăm singuri căciula dacă avem impresia că şcoala online chiar funcţionează", spune Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, scrie că Guvernul Orban este recunoscut ca având "calitatea de a fi luat prin surprindere".

"A fost luat prin surprindere de coronavirus în condiţiile în care în alte ţări europene erau deja zeci de mii de infectaţi. A fost luat prin surprindere de criza economică. A fost luat prin surprindere de încetarea stării de urgenţă şi s-a trezit complet lipsit de legislaţia necesară. Şi exemplele pot continua. Deci, nu ar trebui să fim deloc miraţi dacă vor fi complet surprinşi că vine septembrie şi începe şcoala", a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că a solicitat Parlamentului o dezbatere serioasă pe acest subiect, deschiderea din toamnă a şcolilor, dar că nu a primit un răspuns la solicitarea lui.

"Am văzut fanteziile pe care le propun guvernanţii: 50% şcoală online, 50% prezenţă fizică, ore de 30 de minute şi pauze de 20 de minute etc. Eu cred că ne furăm singuri căciula dacă avem impresia că şcoala online chiar funcţionează. Pe lângă faptul că peste jumătate din copii nu au acces la tablete sau internet ştim acum că nici cadrele didactice nu au reuşit să facă o tranziţie reuşită la acest sistem de învăţământ", a mai scris liderul ALDE.

Acesta crede că decizia privind modul de funcţionare a şcolilor trebuie descentralizată.

"Eu cred că decizia privind modul în care se va desfăşura din toamnă şcoala trebuie luată din mâna guvernului şi mutată la nivelul comunităţilor locale. Ne-am lămurit acum că virusul nu are o răspândire uniformă. Am văzut că sunt localităţi sau judeţe în care gradul de infectare este foarte mic şi unde interzicerea deschiderii şcolii nu are prea mult sens. Cred că această decizie trebuie luată de autorităţile locale în consultare cu părinţii, elevii şi medicii. Cred că nu este deloc deplasat ca după această dezbatere să poată fi organizate referendumuri locale acolo unde nu se conturează o majoritate în favoarea unei soluţii. Eu am încredere că autorităţile locale sunt mult mai adaptate la nevoile comunităţilor şi pot lua decizii care să ducă la începerea şcolilor în condiţii optime. Cred că ele pot găsi spaţii suplimentare pentru a avea clase cu un număr mai mic de elevi. Cred că pot găsi personal suplimentar, chiar suplinitori, care să poată supraveghea mai bine copiii", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

El crede că menţinerea deciziei privind deschiderea şcolilor în mâinile guvernului Orban "este o garanţie că vom avea o nouă generaţie de sacrificiu, că sunt mari şanse ca ai noştri copii să piardă contactul cu cartea cu urmări dramatice pentru ei".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In acest caz, nea' Taricel are perfecta dreptate, pt ca invatamantul online, se pliaza pe principiul : "Mircea, fă-te că lucrezi!" Dar, asa se intampla, atunci cand "tara te vrea prost"!

    1. Probabil daca dna Ministru a educatiei sau dl Orban va anunta(cu cateva zile inainte) ca merge la o scoala de oriunde sa vada cum se desfasoara scoala on-line va constata ca totul este perfect. Daca ve proceda in alt mod va avea numai surprize (si sunt sigur ca nu din cele bune)

      Bineinteles!

    ȘC. VIITORULUI VREI / NU VREI...

    Dl Călin Popescu Tăriceanu are dreptate în această privință, vorbesc din perspectiva mea, de student al unei științe inginerești, care nu se poate desfășura în online !! Nu inteleg ce se întâmplă și cum se face că așa numitele autorități nu au reușit să cadă nici acum, cand sunt mai puțin de 2 luni și școala trebuie să înceapă, de comun acord, privind situația deschiderii noului an școlar și universitar. Învățământul este esențial și trebuie să meargă în continuare, orice s-ar întâmpla, nu se poate să închidă școlile din toată țara, prentru 100 de cazuri de covid. Noi, ceilalți, ce vom face ? Guvernul nu pare să prezinte un interes prea deosebit privind situația școlară. Nu vreau să mă plâng, dar datorita acestei perioade de școală online, am ajuns să port ochelari, fără să vreau, datorită oboselii exagerate a ochilor din cauza ecranului, nu se poate așa. Există sute de mii de copii, care nu au nici măcar curent electric, apoi acces la internet și tabletă, în mai puțin de 2 luni nu vor putea să digitalizeze ei toată țara, e o mare minciună și manipulare grosolană. Îmi doaresc doar să revenim la normal, așa cum eram noi înainte, cand toată lumea mergea la școală și era fericită. Poate se va întâmpla o minune și vor veni niște oameni competenți care își vor da seama că nu avem nevoie de nici un învățământ hibrid, ci 100% la școală normală, socializand cu profesorii și colegii "face to face" .

    Doamne ajută !!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0645
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3179
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4146
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8692
Gram de aur (XAU)Gram de aur459.5007

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb