Criptomonedele pot contribui semnificativ la reducerea excluziunii financiare şi au potenţialul de a deveni o componentă majoră a viitorului plăţilor, dacă sunt sprijinite de reglementări clare şi de adopţia instituţională, susţine Richard Teng, CEO-ul Binance, într-un interviu acordat Mastercard.
„Astăzi, 1,4 miliarde de oameni nu fac parte din sistemul financiar. Criptomonedele pot rezolva acest aspect. Sunt disponibile 24/7, nu discriminează, nu au graniţe şi au costuri reduse faţă de metodele tradiţionale de transfer”, a declarat Teng, subliniind că accesul financiar global ar trebui să fie un drept, nu un privilegiu.
Pentru ca activele digitale să devină mainstream, CEO-ul Binance crede că sunt necesare două condiţii: reglementări clare şi implicarea activă a instituţiilor financiare. Dacă în 2017 autorităţile de reglementare priveau cu scepticism criptomonedele, astăzi mari jucători precum BlackRock, Fidelity, JPMorgan sau Charles Schwab oferă produse cripto.
„Criptomonedele sunt singura clasă de active unde adopţia a început de jos în sus, cu retailul. Acum, instituţiile recuperează terenul şi vin din urmă cu interes strategic”, a adăugat Teng.
În doar un an şi jumătate, Binance a crescut de la 170 la peste 280 de milioane de utilizatori, mulţi dintre ei provenind din zona instituţională, inclusiv fonduri de investiţii şi fonduri mutuale.
Teng a subliniat importanţa parteneriatelor, cum este cel cu Mastercard, pentru a accelera adopţia criptomonedelor: „Colaborăm pentru a oferi plăţi globale fără probleme, adaptate utilizatorilor care călătoresc, cheltuiesc mai mult şi caută experienţe digitale fluide.”
Recent, CEO-ul Binance s-a alăturat Consiliului Consultativ al Digital Chamber, cea mai mare asociaţie comercială globală din domeniul blockchain şi activelor digitale, unde va contribui la formularea unor politici „pro-inovaţie, incluzive şi adaptate maturizării industriei”.
Opinia Cititorului