02 iulie 2014
 
Povestea cu surprizele cu termen de garanție limitat, pomenită în acest colț de internet, se tot repetă de parcă am asista la un film western clasic, în care indiferent de ce se întâmplă în primele 90 de minute ale peliculei, eroul pozitiv, evident mai bine cotat în inimile publicului, iese învingător la final.
 
Argentinienii lui Jorge Mario Bergoglio, cunoscut în toată lumea ca Papa Francisc, au învins o formație a Elveției care a luptat eroic pentru fiecare minge. Această istorie fotbalistică nu este una simplă, între cele două națiuni existând în acest moment o legătură foarte strânsă, cu sediul la Vatican. Garda Elvețiană este corpul militar aflat în serviciul Papei din 1506, care se ocupă de serviciul de pază al suveranului Pontif și în prezent, până în secolul al XIX -lea participând la numeroase bătălii importante. Cum Papa Francisc este un împătimit al fotbalului, fan declarat al formației argentiniene San Lorenzo, cu siguranță a urmărit și această optime de finală, și e clar că a văzut în echipa Elveției câțiva flăcăi aprigi, numai buni pentru garda sa.
 
Adulat în Argentina, fără a fi Papă, Lionel Messi, și-a propus ca la acest mondial să aibă câte un minut de glorie în fiecare meci în care înscrie un gol sau oferă o pasă decisivă. Dacă ar reuși să identifice înainte de start acest minut, selecționerul Sabella ar putea să-i ofere lui Messi cele 60 de secunde care să rezolve meciul și în rest să ofere șansa de a juca și altui fotbalist. În cazul în care nu iese pasiența, îl are la dispoziție pe Di Maria, un muncitor cu sclipiri de mare vedetă.
 
În sferturi de finală avem un Argentina - Belgia, care ne duce cu gândul la semifinala Campionatului Mondial din 1986, cu un Maradona încântător. 
 
  Dan Nicolaie