06 iulie 2018
 
Brazilia a fost eliminată. Zeii fotbalului nu mai sunt chiar așa zei, mai ales când de pe margine îi conduce un muritor fricos.
 
Fotbalul îi răsplătește pe cei curajoși, iar curajul Belgiei s-a arătat în meciul cu Anglia, când au câștigat știind că astfel se duc pe partea de tablou infernală, unde urmau să întâlnească Brazilia și Franța. Au decis să nu păcălească fotbalul și să meargă la luptă. Când vrei să fii numărul 1 trebuie să fii pregătrit să învingi pe toată lumea. Anglia a ales scurtătura, Belgia a ieșit în câmp deschis. Are și cu ce, De Bruyne (foto) e un mare jucător, la fel sunt Lukaku și Hazard. Apărarea are unele slăbiciuni, dar e clar că nimeni nu câștigă stând în defensivă.
 
Brazilia a avut o primă repriză de coșmar, în care și-a arătat toate slăbiciunile. A forțat în primele minute, după care s-a ales praful. Cu un lider fragil, Neymar, dar și cu mulți alți jucători care preferă un călcâi în loc să pună "osul", Brazilia a fost condamnată. În plus când ai un antrenor expert în defensivă, așa cum este Tite, e greu să te dai peste cap și să redevii Brazilia. Au sperat câteva minute, după golul lui Augusto, dar visul s-a făcut țăndări.
 
"Dracii roși" au băgat zeii în Kazan. 
 
  Dan Nicolaie