Competiţiile oficiale încurcă fotbalul!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 31 ianuarie 2017

Competiţiile oficiale încurcă fotbalul!

Desfiinţarea unei competiţii oficiale este ultima propunere a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal. Există competiţii fotbalistice oficiale care încurcă fotbalul, aceasta este concluzia la care a ajuns un înalt official al FRF. Răzvan Burleanu, şeful FRF, propune desfiinţarea Cupei Ligii, pe motiv că nu are consecinţe financiare şi sportive demne de luat în seamă. De altfel, există şi un cor de antrenori şi jucători care se plâng din cauza acestei cupe, susţinând că programul este mult prea aglomerat, dar în ceea ce îi priveşte lucrurile sunt mult mai simple, o parte dintre ei sunt pur şi simplu deranjaţi pentru că sunt obligaţi să muncească mai mult. Pe acest fir logic am putea regresa şi mai mult şi să desfiinţăm şi alte competiţii care "mai mult încurcă", inclusiv tradiţionala Cupă a României, care nu aduce prea multe satisfacţii materiale echipelor.

Dacă punem în balanţă cele două competiţii care au în titulatură cuvântul cupă - la desfiinţarea campionatului nu s-a gândit încă nimeni, deşi se lucrează indirect, dar intens, în acest sens - "pe parte" financiară competiţia organizată de Ligă stă mult mai bine. Câştigătoarea Cupei Ligii nu primeşte un loc în cupele europene, aşa că rămâne doar cu satisfacţia cuceririi unui trofeu, dar pentru această competiţie LPF primeşte 1.000.000 de euro (sponsor plus drepturile TV) bani care ajung la cele 14 echipe din prima ligă, învingătoarea putând ajunge la un câştig total de aproximativ 400.000 de euro. O sumă considerabilă pentru orice echipă din prima ligă, în condiţiile în care problemele finaciare cu care acestea se confruntă sunt enorme. Cupa României oferă câştigătoarei un loc în Europa League (ceea ce de multe ori înseamnă doar participare în unul din tururile preliminare), dar din punct de vedere financiar nu este o afacere, spre exemplu drepturile TV fiind vândute cu doar 200.000 de euro, nici pentru organizatori şi nici pentru formaţiile participante (toate formaţiile de seniori care activează oficial pe teritoriul ţării). De ce să nu le desfiinţăm pe ambele?

În direct la un post de televiziune dedicat exclusiv sportului, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a militat pentru desfiinţarea Cupei Ligii: "LPF este singura responsabilă de organizarea Ligii 1 în România. Tehnicienilor care sunt nemultumiţi le recomand să vobească cu preşedinţii de club şi să aibă o discuţie la nivel de Liga Profesionistă de Fotbal. Ar trebui să se renunţe la Cupa Ligii, pentru că nu are o consecinţă pe care să ţi-o doreşti nici sportivă, nici financiară. Dacă ai elimina această competiţie, ai putea implicit să creezi spaţiu exact în etapele în care se disputau meciurile din Cupa Ligii, pentru a juca etapele din campionat".

Liga Profesionistă de Fotbal a reacţionat, dur, printr-un comunicat semnat de preşedintele Gino Iorgulescu: " Am aflat cu mare surprindere că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, domnul Răzvan Burleanu, a declarat mai multor reprezentanţi mass-media că lucrurile nu stau foarte bine în ceea ce priveşte organizarea de către LPF a Cupei Ligii Adeplast. Ţinem să-i precizăm domnului preşedinte Burleanu nu doar că se înşală, dar şi că şi-a făcut deja un obicei din a induce în eroare opinia publică şi, din păcate, o mare parte a lumii fotbalului românesc.Astfel, îi reamintim domnului preşedinte Burleanu că, în opinia noastră, Cupa Ligii Adeplast e o competiţie cu premii mai mari decât cele oferite de Cupa României competitoarelor. Mai mult decât atât, banii destinaţi echipelor participante în Cupa Ligii Adeplast sunt în legătură directă cu sumele oferite de către deţinătorul drepturilor media pentru Campionatul Naţional Liga 1 Orange. Tocmai de aceea, pentru că suntem convinşi de utilitatea Cupei Ligii Adeplast, am alcătuit un nou sistem competiţional pentru aceasta, o întrecere cu două serii a câte şapte echipe, Est şi Vest. Nu vom încărca absolut deloc calendarul competiţional, pentru că avem în intenţie să programăm cele 12 etape ale fiecărei grupe în ziua imediat următoare sfârşitului de etapă în Liga 1 Orange. În loturile pentru Cupa Ligii Adeplast vor fi cuprinşi doar trei fotbalişti peste 23 de ani, cluburile de pe prima scenă putând astfel să-şi completeze lista de 25 cu fotbalişti tineri, eligibili pentru Liga 1 Orange deopotrivă. Am prevăzut apoi semifinale în dublă manşă şi, bineînţeles, o finală care să încununeze eforturile participantelor. Aşa, fiecare echipă va juca minim 12 jocuri, iar finalistele 15. Ce pregătire mai importantă pentru fotbaliştii U 23 poate fi? Sau domnul preşedinte Burleanu a uitat de această prioritate a fotbalului românesc? Aceasta este propunerea noastră pentru cluburile din Liga 1 Orange şi pentru deţinătorul de drepturi media. Le dăm ocazia celor tineri să joace mai mult, fără a afecta programul competiţional, aşa cum din păcate domnul Anghel Iordănescu nu a înţeles să facă sezonul trecut, iar rezultatele echipei naţionale s-au văzut şi se văd. Spune domnul preşedinte Burleanu că nu vede nicio finalitate pentru câştigătoarea Cupei Ligii Adeplast. Îi reamintim că noi am propus ca deţinătoarea Cupei Ligii Adeplast să participe în Europa League şi Comitetul Executiv, condus de dumnealui, s-a opus! "

Cupa Ligii a devenit competiţie oficială în urmă cu trei ani, după ce s-a decis reducerea numărului de echipe şi introducerea sistemului cu play-off şi play-out. Steaua a câştigat primele două ediţii (2015, 2016) ale acestei competiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cupa ligii a fost introdusa la cererea expresa a mafiei caselor de pariuri, iar dumneata, D.N.-ule, daca ai fi onest, ti-ai semna numele corect, iar dupa aia ai povesti despre cum casele de pariuri trantesc meciurile, in cardasie cu jucatorii, arbitri, antrenori si maseurii echipelor !

    PANA CAND STATUL ROMAN NU VA DISTRUGE CU TANCURILE STABILIMENTELE CASELOR DE PARIURI TROSBALUL ROMANESC VA RAMANE UN PUROI DE BANDITI SI ESCROCI, CA-N SICILIA !!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb