Elitele şi-au făcut loc, întotdeauna, în Banca Naţională a României (BNR), iar Muzeul Tezaurului de la Tismana este rodul unui colectiv de specialişti, a afirmat, astăzi, Cristian Păunescu, consilier al guvernatorului BNR, la simpozionul "Odiseea aurului BNR. Tismana 1944 - 1947", organizat cu ocazia deschiderii oficiale a Muzeului Tezaurului BNR de la Mănăstirea Tismana, informează surse din presă.
"Ziua de azi este una cu totul istorică, deoarece se inaugurează un muzeu special, deschis într-o peşteră. Organizarea acestui muzeu, după ce s-a realizat documentarea, a pus multe probleme tehnice. O peşteră cu climat specific, cu iluminat specific şi cu o umiditate mare pune probleme exponatelor. Aurul nu suferă la umezeală, dar exponatele cu înscrisuri întâmpină probleme. Banca Naţională a fost întotdeauna o instituţie în care şi-au făcut loc elitele. Acest muzeu este rodul unui colectiv de specialişti, noua generaţie care s-a constituit în Banca Naţională. Am avut un câmp liber de cercetare", a spus Păunescu.
În alt context, oficialul BNR a afirmat că "România nu are de primit din partea Germaniei 20 de miliarde de euro, cum s-a vehiculat", completând că acestea "sunt nişte poveşti care nu au o bază reală".
"România nu are de primit de la Germania 20 de miliarde (de euro - n. r.). Ar fi fost bine să fie aşa! Sunt, însă, nişte poveşti care nu au o bază reală", a spus Cristian Păunescu, conform aceloraşi surse.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.07.2016, 17:41)
E plin de "Elita finantei" prin BNR.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.07.2016, 06:47)
Elita pensionarilor.