Colecţia Samurai Gourmet, semnată de Chef Rikito Watanabe în colaborare cu Cooking by Heinner, a fost lansată recent la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă. Colecţia îmbină tradiţia japoneză cu spiritul modern al gătitului. Creată în peste un an şi jumătate, gama este rezultatul colaborării între echipa Cooking by Heinner şi Rikito Watanabe - un chef care a adus savoarea japoneză în România şi care a dorit ca prin această colecţie să facă arta culinară niponă accesibilă pentru toată lumea.
Colecţia include 9 cuţite japoneze profesionale şi 11 wokuri şi oale din inox şi aluminiu. Cuţitele Samurai Gourmet sunt inspirate din modelele tradiţionale japoneze folosite de bucătarii profesionişti: Sashimi, Sujihiki, Nakiri, Santoku, Gyuto, Satarul şi cuţitele universale şi de decojit. Fiecare lamă este realizată din oţel inoxidabil, tratat termic. Mânerele sunt confecţionate din lemn natural. Cuţitele nu sunt recomandate pentru spălarea în maşina de vase.
”Sunt cuţite care te fac să simţi legătura dintre tine şi ingredient. Eu le folosesc cu încredere şi pot spune că se apropie foarte mult de cele cu care am crescut în Japonia”, a spus Chef Rikito Watanabe.
Gama de vase şi wokuri este realizată din aluminiu, iar bazele sunt compatibile cu toate tipurile de plite, inclusiv inducţie.
”Am vrut ca Samurai Gourmet să nu fie doar frumos, ci şi funcţional, robust şi uşor de folosit de oricine iubeşte să gătească”, a declarat Mihai Purdea, Brand Manager Cooking by Heinner.
Colecţia Samurai Gourmet by Cooking by Heinner este disponibilă începând din această săptămână în magazinele partenere şi online.