DEBUT ÎN FORŢĂ PE AERO Capitalizare de 67,5 milioane de lei pentru Safetech, după prima oră şi jumătate de tranzacţionare

A.I.
Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2021

Capitalizare de 67,5 milioane de lei pentru Safetech, după prima oră şi jumătate de tranzacţionare

Acţiunile Safetech Innovations (SAFE), primul emitent de securitate cibernetică de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se tranzacţionau la 21,6 lei după o oră şi jumătate de la deschiderea sesiunii bursiere, preţ ce conferă companiei o valoare de piaţă de 67,5 milioane de lei, de peste patru ori mai mare faţă de cea la care s-a închis plasamentul privat derulat în octombrie anul trecut.

Emitentul a debutat astăzi pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB, iar după o oră şi jumătate valoarea transferurilor cu acţiunile SAFE se ridica la 6,3 milioane de lei, cea mai mare de la bursa noastră până în acel moment.

Victor Gânsac, co-fondator şi administrator unic al companiei, a declarat, cu ocazia evenimentului ce marcat intrarea la tranzacţionare a acţiunilor SAFE, că dintre toate variantele de dezvoltare pe care le-a avut în vedere, bursa oferă companiei cea mai mare oportunitate de creştere.

"În 2018, împreună cu Paul (n.r Rusu), co-fondator, am simţit nevoia să ducem afacerea la un nivel superior. Am analizat diferite opţiuni de a atrage capital: alianţă strategică cu un jucător străin, investiţii din partea unui fond sau listare la Bursa de Valori Bucureşti. Timp de doi ani am analizat toate opţiunile şi am organizat nenumărate întâlniri până am ajuns la concluzia că bursa şi piaţa AeRO ne oferă cea mai mare oportunitate de creştere şi menţinere a pachetului majoritar", a spus Victor Gânsac

În toamna anului trecut, Safetech a derulat un plasament privat prin care a vândut 625.000 de acţiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, la preţul de 4 lei/titlu, prin care a atras 2,5 milioane de lei. Oferta, intermediată de Tradeville, a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde.

Managementul Safetech propune investitorilor o politică care va consta în distribuirea parţială de dividende în numerar şi distribuirea de acţiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor.

În 2019, compania a obţinut o cifră de afaceri de 10,54 milioane de lei, cu 56% peste cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la aproape 1,25 milioane lei, în creştere cu 26% comparativ cu cel din 2018.

Conform datelor din memorandum-ul de listare, pentru acest an Safetech estimează o cifră de afaceri de 16,83 milioane lei, în timp ce pentru 2022 şi 2023, compania prognozează afaceri de 19,23 milioane lei, respectiv 22,08 milioane lei.

Şi pentru profitabilitate se estimează creşteri, pentru acest an Safetech prognozând un rezultat net de 2,5 milioane lei, în timp ce pentru 2023 vede un profit de 4,44 milioane lei.

Victor Gânsac şi Paul Rusu - Director Financiar al Safetech, deţin fiecare câte 40% din compania de securitate cibernetică.

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011 şi este singura companie dedicată exclusiv securităţii informaţiei din piaţa de profil a ţării noastre, care oferă atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Deja se contureaza un pattern de bubble pentru toate aceste noi listari.SAFE pare ca si-a luat viteza mult prea mult inca de la start.Probabil ca celor mai noi nu le spun nimic ARAX,DAFR,COMI,FLA,COFI,CAB etc.

    Noii emitenti nu sunt atat de amenintati de incolvente sau faliment.La ei insa s-a creionat un alt scenariu...umflarea artificiala a cotatiei sustinuta de PR agresiv.E ceea ce prinde la noua tipologie de investitori-credinta majora ca ceea ce e hot inseamna ca are valoare mare.Posibil sa nu inregistreze aceleasi pierderi uriase prin scaderea cotatiei pentru ca ei vand mult mai rapid o actiune,profit sau pierdere,nu conteaza,nu au rabdare,iar in cazurile de fata ii ajuta sa-si limiteze pierderile,pe cei mai multi dintre ei.

    Sa ne intelegem,o piata este complet ineficienta cand pretul sare de 5-6 ori intre un plasament privat si listare...iar nu cei care au vandut in plasament o sa aiba de suferit. 

    1. Ai dreptate cu ineficienta si cred ca e si ceva euforie exagerata la mijloc. Dar pentru mine e clar ca e vorba si de cerere pentru care exista prea putina oferta. Prea putine companii din prea putine sectoare (aici nu iau in calcul multimea de societati de pe fosta Rasdaq pentru care nu exista aproape niciun interes).

      Se bagă și bani negri in aceste bule ...

    Game stop- Game over

    e speculatie mare. Aici nu mai tine de investitii pe termen lung, aici e ca la americani, daca compania e din domeniul tehnologiei, gata hop si speculantii. Nu conteaza daca compania e profitabila sau nu, e din domeniul tech, pai da-i bataie. nu stiu despre voi, dar pe mine nu m-a incalzit acel memorandum.

    Pompa, pompa si iar pompa! Asa a aratat promovarea SAFE si s-a vazut astazi! Alti "afaceristi" care au dat un tun listandu-se la bvb! Uitati-va putin pe evolutia capitalului social acestei firme de-a lungul timpului. Acum 2 -3 ani aveau un capital social de 1500-1600 lei. Au facut ingineria asta financiara si astazi sunt milionari cu acte in regula, au cate 30.000.000 lei fiecare! Bravo baieti! Bravo-ul asta este pentru prieteni! Ei stiu de ce....

    La toti care ati comentat pe aici va crapa ficatul...in primul rand.

    Motivele exploziei de pret a SAFE ''este mai multe" ca e de la capitala tarisoarei noastre damblagita. 

    Important este sa participati prin a juca la bursa si chiar daca profitul este mic, daca nu stii cum sa investesti, dar inseamna ceva. Totul are un inceput exact ca si pentru milionarii proprietari ai acestei companii. 

    Macar nu sint milionari de carton ca alde Tariceanu, Copos, si multi alti mari afaceristi ce de fapt sint niste haimanale jegoase care au furat cum si cit au putut. 

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb