Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

DORU VIŞAN, MINISTERUL ENERGIEI:"Viitorul în alimentarea cu energie termică a marilor oraşe sunt centralele modulare, de 50 de MW"

Ziarul BURSA #Companii /

Viitorul în alimentarea cu energie termică a populaţiei din marile oraşe ale ţării o reprezintă centralele modulare, de aproximativ 50 de MW, mai mici decât centralele actuale foarte mari, ceea ce va duce la diminuarea pierderilor masive din reţelele de distribuţie, a declarat, ieri, Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, citat de Agerpres.

Domnia sa a precizat: "Ministerul Energiei a obţinut granturi din partea Guvernului Japoniei, care a făcut studii de fezabilitate în Bucureşti şi în Constanţa, studii care sunt deosebit de valoroase şi care arată o altă abordare, pe care Guvernul sper să o promoveze. Este vorba despre o abordare modulară, în sensul că tehnologia a evoluat, încât se pun module dimensionate la aceleaşi valori de randament şi la valori de capacitate în jur de 50 de MW".

El a arătat că soluţia optimă indicată de aceste studii este realizarea unor centrale de 50 de MW, adică mai mici decât cele actuale, amplasate în mai multe zone ale oraşului, ceea ce va duce la reducerea pierderilor masive din reţelele de distribuţie.

"Studiile au analizat şi tipul de injecţie şi locaţia unde trebuie făcută pentru a diminua aceste pierderi şi soluţia tehnică. Odată promovată şi eficienţa demonstrată, această abordare modulară se pretează în marile oraşe ale ţării, precum Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Arad, Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Craiova. Trebuie să atragem fonduri europene pentru aceste sisteme, dar trebuie să atragem şi fonduri cu capital privat. Din fericire, există mult interes în această zonă", a mai spus secretarul de stat.

Potrivit acestuia, sistemele de termoficare din toată ţara, în marea lor majoritate nemodernizate şi într-o situaţie financiară foarte grea, cumulează datorii de 9,5 miliarde de lei, din care 62% la bugetul de stat şi 23% la furnizorii de combustibili.

"Aş vrea să vă reamintesc o certitudine: cea mai bună soluţie de alimentare a populaţiei cu energie termică este sistemul centralizat, pe toate componentele: cost, eficienţă economică, mediu", a subliniat oficialul ministerial.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ... sa identificam compania turceasca in masura sa faca foarte bune, cele mai bune oferte de astfel de centrale.

    Glumesc... in parte. Dl. Visan, spre deosebire de marea majoritate a liderilor PSD, este un profesionist care stie despre ce vorbeste, din acest punct de vedere i-ar sta mult mai bine ca tehnocrat, decat in acea gasca imunda de borfasi. Insa ce spune dansul aici suna mai mult a wishful thinking. O astfel de schimbare de paradigma e un lucru complicat, sunt proiecte foarte complexe, greu de organizat si coordonat - adica exact genul de lucruri pe care partidul domniei sale s-a aratat a fi complet incapabil sa le execute.

    Sa ne uitam la maretele realizari ale celor sapte primari PSD din Bucuresti ijn trei ani de mandat si sa le comparam cu complexitatea descentralizarii sistemului de termoficare de la forma actuala, la una bazata pe centralele modulare de care vorbeste dl. Visan. De neimaginat. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS