Eurohold: "ASF vorbeşte despre un raport EIOPA care nu există"

D.T.
Bănci-Asigurări / 27 aprilie 2023

Eurohold: "ASF vorbeşte despre un raport EIOPA care nu există"

Cazul Euroins România ia o nouă turnură, deoarece ASF insistă, în procesul în care asigurătorul contestă ridicarea licenţei de funcţionare, pe aşa-numitul "raport de audit EIOPA", pe care instituţia l-a menţionat în repetate rânduri, "dar nu a prezentat niciodată dovezi concrete că acest raport ar exista cu adevărat", susţin reprezentanţii Eurohold, în cadrul unui comunicat remis redacţiei. Aceştia se arată surprinşi de faptul că "însăşi EIOPA nu a declarat nimic pe această temă, iar pe site-ul lor nu există niciun document «Euroins»".

Conform comunicatului, dezamăgirea Eurohold cu privire la decizia ASF de a nu aştepta concluziile celor două rapoarte, atât al BERD, cât şi al EIOPA înainte de decizia din 17 martie, prin care a ridicat licenţa de funcţionare a Euroins, a avut un motiv foarte solid: pentru Eurohold era clar că cele mai importante concluzii ar fi arătat tuturor contradicţia dintre raportul independent al BERD, bazat pe toţi parametrii disponibili, şi aşa-numitul "raport de audit EIOPA", bazat exclusiv pe acele date limitate şi filtrate furnizate de ASF, pentru a-şi susţine "cifrele".

EIOPA are funcţii consultative în domeniul asigurărilor şi al asigurărilor de pensii în UE, creează metodologii, oferă orientări, elaborează ghiduri şi monitorizează punerea în aplicare a legislaţiei europene în acest sector, potrivit sursei citate.

Comunicatul Eurohold mai arată: "Întrucât EIOPA nu are dreptul şi nu poate întocmi astfel de rapoarte, şi nici să plătească pentru ele, până în prezent nu există informaţii publice despre aşa-numitul «raport de audit EIOPA», care este un subiect de speculaţii. În acest sens, nu a fost dezvăluit cine l-a întocmit, de către cine a fost plătit şi ce date au fost utilizate. Din câte ştim, aşa-numitul «raport de audit EIOPA» a fost întocmit de trei actuari, trei contabili şi doi avocaţi, toţi anonimi. Niciunul dintre aceşti specialişti nu a dorit să-şi susţină numele şi experienţa şi nu a dezvăluit un posibil conflict de interese. De asemenea, conform informaţiilor noastre, acest aşa-zis «raport» al specialiştilor anonimi are la bază date ASF, care, pe lângă datele de la Euroins România însuşi, includ şi date neverificate, distorsionate din alte surse, nenumite. Întrucât acţionarii Euroins România contestă şi fac apel tocmai aceste date denaturate de ASF, considerându-le inconsecvente, referirea la ele fără ca acestea să fie validate şi verificate face ca aşa-numitul «raport» să fie lipsit de sens şi de sens. Din cunoştinţele noastre, aceşti experţi anonimi nu au validat în niciun fel aceste date şi se bazează în întregime pe informaţiile furnizate de ASF.

Din păcate, neexistând nicio dovadă a acestui aşa-numit «raport de audit EIOPA», nu există autori asumaţi, astfel că relevanţa şi credibilitatea acestui raport este serios pusă sub semnul întrebării, precizează sursa. Avocaţii Euroins România au contestat în instanţă acest raport invizibil, deoarece nu este transparent şi se bazează pe date furnizate de ASF, în afara unui control independent, deci în cazul în care unele informaţii au fost ascunse autorilor, atunci concluziile raportului sunt cu siguranţă corupte şi înşelătoare.

În plus, având în vedere că aşa-numitul «raport de audit EIOPA» al ASF nu include decât un calcul al provizioanelor tehnice ale Euroins România bazat pe aceleaşi date ale ASF, ne îndoim puternic de credibilitatea acestui raport, la acest nivel".

Conform statutului şi actelor sale de organizare, EIOPA nu este autorizată şi nu are dreptul de a se pronunţa asupra situaţiei financiare a niciunei societăţi financiare, menţionează sursa citată, concluzionând: "Acest lucru este de competenţa exclusivă a unui actuar şi a unui auditor independent. Cu toate acestea, credem cu tărie că ASF va face public acest aşa-numit «raport de audit EIOPA», în mod oficial, sau cel puţin îl va scurge «pe surse», aşa cum a făcut-o până acum de deja prea multe ori. Între timp, Eurohold aşteaptă în continuare un răspuns din partea ASF cu privire la propunerea de rezolvare a impasului financiar creat de decizia de închidere a Euroins România".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Va mai aduceti aminte de aprobarea achizitiilor incrucisate la SIF-uri cand seful de atunci al ASF vorbea tot la fel de un raport pe care nu l-a vazut nimeni dar in baza lui au dat drumul la albirea pachetelor ce depaseau 5% si prin care se luau deciziile in aga. Este la aproape la fel .

    1. Problema este ca acum, slava domnului nu este vb de o firma locala!!

      Asa se poate vedea ce valoare are defapt...specialisti/regulator i din tara lui Papura Voda. 

    Pe mine ma intereseaza sa dureze cat mai mult procesul in instanta deci orice fel de intampinare e binevenita.

    Corporatiile trebuie boitocotate la bani. La fel Guvernu ! 

    Vrabia malai vizeaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb