Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Hidroelectrica închide creditul de la Banca Transilvania

E.D.
Companii /

Compania Hidroelectrica, reintrată recent în insolvenţă, a anunţat astăzi încheierea liniei de credit acordată de Banca Transilvania cu scadenţa astăzi.

La data de 14.02.2011, Hidroelectrica a contractat de la Banca Transilvania o facilitate de finanţare pe termen scurt în valoare de 120 milioane de lei. Perioada de valabilitate a acestei linii a fost prelungită succesiv în anii, 2012-2013 datorită lipsei de fonduri necesare pentru rambursarea soldului creditor.

Compania anunţă, în schimb, că îmbunătăţirea graduală a lichidităţii pe parcursul ultimelor 15 luni a permis rambursarea soldului creditor şi închiderea respective linii de credit.

De asemenea, compania precizează că, până la sfârşitul anului 2014, intenţionează să mai închidă încă 3 contracte de credit, cu o valoare totală de 167 milioane de euro.

În cursul lunii martie, compania a închis un alt contract de finanţare, în valoare de 110 milioane de euro, încheiat cu BERD, şi o linie de credit în valoarea de 80 milioane de euro, acordată de Alpha Bank.

În perioada 1 aprilie - 31 decembrie, datoria financiară a companiei urmează să se diminueze cu 77 milioane de euro, urmând a fi reportat, la sfârşitul anului 2014, un sold creditor de 203 milioane de euro.

Având în vedere că, la data deschiderii procedurii insolvenţei, compania datora către băncile finanţatoare 841 milioane euro şi, în prezent, datorează 282 milioane de euro, soldul creditelor s-a contractat până in prezent cu 67%, procent ce urmează a se majora la 76% la data de 31 decembrie.

Diminuarea constantă a datoriilor financiare şi comerciale raportată în ultimele 12 luni, în paralel cu îmbunătăţirea lichidităţii societăţii influenţează în sens pozitiv bancabilitatea companiei şi şansele de a câştiga un rating competitiv la închiderea procedurii insolvenţei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS