Nuclearelectrica va participa la majorarea capitalului social al Hidro Tarniţa

E.D.
Companii /

Nuclearelectrica (Simbol SNN) va participa la majorarea capitalului social al Hidro Tarniţa prin subscrierea de acţiuni noi, a hotărât astăzi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii.

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, Nuclearelectrica va subscrie un număr de 89.000 acţiuni nou emise, cu valoarea nominală de 100 lei, emise de societatea Hidro Tarniţa.

 Comunicatul informează, mai mult, că Tribunalul Bucureşti a respins cererea prin care Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Nuclearelectrica (SNN), încerca să blocheze în instanţă participarea producătorului de electricitate în proiectele de construcţie a hidrocentralei Tarniţa.

 "Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar deţinând o cotă de 9,7268% din capitalul social al societăţii, a depus o cerere de intervenţie la Tribunalul Bucureşti (...) prin care se solicită respingerea cererii de înregistrare la Registrul Comerţului a hotărârii AGEA nr.1/11.03.2014", se arăta într-un comunicat transmis, în data de 31 martie, de Nuclearelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul aceleiaşi AGEA, acţionarii au decis şi participarea SNN la constituirea companiei de proiect "HVDCC România - Turcia" prin subscrierea şi vărsarea echivalentului în lei al unui număr de 2 milioane acţiuni cu valoarea nominală de un euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS