Premieră naţională: Linie de reciclare pentru motoarele electrice, inaugurată la Buzău

Ana Felea
Companii / 4 iulie

Premieră naţională: Linie de reciclare pentru motoarele electrice, inaugurată la Buzău

Green WEEE marchează o nouă premieră în domeniul reciclării. Este vorba despre inaugurarea primei linii de reciclare pentru motoarele electrice, obiectiv atins prin punerea în funcţiune a celei de a treia fabrici de reciclare pe care compania a inaugurat-o, la finalul lunii iunie, la Buzău.

"Cu ocazia acestei inaugurări, GreenWEEE a anunţat că a finalizat şi o investiţie de două milioane de euro pentru reciclarea motoarelor electrice", a anunţat compania printr-un comunicat de presă, menţionând: "Extinderea capacităţii de reciclare reprezintă un pas important în misiunea companiei de a maximiza recuperarea materialelor precum fier, aluminiu, cupru, plastic sau sticlă şi de a reintroduce aceste resurse valoroase în ciclurile de producţie".

Noua fabrică, în care se află şi noua linie de reciclare, este situată pe platforma industrială Frasinu din Buzău şi este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Odată cu extinderea liniilor de procesare, capacitatea totală de reciclare a companiei a crescut la 140.000 de tone pe an.

"Din 2009, GreenWEEE a reciclat 400.000 de tone de DEEE-uri prin cele trei fabrici, cele două de la Buzău şi cea din Câmpia Turzii, recuperând peste 98% din materiale, ulterior reintegrate în economie ca materii prime secundare", informează reprezentanţii GreenWEEE.

Un milion de frigidere, reciclate anual

În contextul global, în care cantitatea deşeurilor electronice creşte rapid, GreenWEEE are capacitatea de a recicla până la 1.000.000 de frigidere anual, acordând o importanţă deosebită în recuperarea substanţelor periculoase. Instalaţiile moderne din fabrică sunt proiectate pentru a extrage freonul în mod eficient şi în condiţii de siguranţă maximă, pentru că două treimi din freonul conţinut de un frigider se regăseşte în spuma poliuretanică, iar o treime în instalaţia de răcire. Doar prin reciclarea unui frigider, GreenWEEE economiseşte echivalentul de CO2 al emisiilor făcute de o maşină care înconjoară de două ori planeta Pământ.

Marius Costache, CEO GreenWEEE, a declarat: "Avem o promisiune pe care o reînnoim constant, de a extinde infrastructura şi capacitatea de reciclare pentru deşeurile electrice, dar şi de a extrage cât mai multă valoare din acestea. Nu poate fi subestimată importanţa reciclării, care aduce beneficii multiplelor industrii, prin furnizarea de resurse sub formă de materii prime secundare. În 15 ani de activitate, sute de mii de tone de metale, plastice, stică rezultate din reciclare au devenit produse pe care le folosim în viaţa de zi cu zi. Aceasta înseamnă, în esenţă, că suntem un pilon al economiei circulare, contribuind activ la reducerea deşeurilor şi la utilizarea eficientă a resurselor".

La rândul său, Alexandra Maria Bocşe, consilier de stat la Departamentul de Climă şi Sustenabilitate din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, prezentă la inaugurarea fabricii de la Buzău, a spus: "Noua realitate climatică vine cu multe provocări pentru consumatori şi mediul de business în acelaşi timp. Există iniţiativă din zona industriei şi asta este foarte important, pentru că dacă avem doar politici publice şi legislaţie, dar nu avem industrie, nu avem operatori care colectează, selectează, procesează deşeuri, nu putem să implementăm politici de mediu şi politici climatice. Iar măsurile legate de economia circulară sunt foarte importante pentru atingerea obiectivelor climatice asumate. Dacă reuşim să reutilizăm anumite materiale, reducem din procesele industriale amprenta de dioxid de carbon, cu implicaţii pozitive pentru atenuarea schimbărilor climatice".

Reprezentanţii companiei GreenWEEE mai anunţă: "Încă de la inaugurarea primei fabrici în 2009 în Buzău, GreenWEEE a fost în avangarda industriei de reciclare, extinzându-şi continuu operaţiunile. În 2017, compania a deschis o nouă fabrică în Câmpia Turzii, destinată special reciclării aparatelor frigorifice şi a tuburilor catodice. Anul 2020 a marcat lansarea primei linii de reciclare de ecrane plate, LCD şi plasme din Europa de Sud-Est, consolidând astfel influenţa şi capacitatea sa de a răspunde provocărilor ecologice şi cerinţelor economice din prezent".

Compania este singura unitate din România şi una din puţinele din Europa cu licenţa de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este cea mai înaltă formă de recunoaştere a standardului în ceea ce priveşte colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

GreenWEEE este lider de piaţă în România în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), bateriilor şi componentelor din industria automotive. Compania îşi desfăşoară activitatea în trei fabrici, la Buzău şi la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un număr de peste 350 de angajaţi şi o investiţie totală de 40 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb