PROIECT PRIVIND ADMINISTRAŢIA PUBLICĂCetăţenii doresc succesul programelor la realizarea cărora au participat

Elena Deacu
Companii / 22 aprilie 2015

Cetăţenii sunt mult mai înclinaţi să susţină deciziile şi programele la realizarea cărora au participat, pe de o parte, înţelegând aceste decizii sau programe, iar pe de altă parte fiind implicaţi afectiv şi dorind succesul acestora, se arată în Raportului de cercetare elaborat în cadrul proiectului "Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media".

Potrivit acestuia, în proporţie de 87,1%, funcţionarii publici consideră că interacţiunea cu cetăţenii prin canalele social media este utilă sau foarte utilă".

Asociaţia "Asistenţă şi programe pentru dezvoltare durabilă - Agenda 21", în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, organizează în data de 22 aprilie 2015 conferinţa finală a proiectului "Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media", finanţat prin Granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Valoarea totală a proiectului este de 82.684,50 euro, din care co-finanţarea prin granturile SEE este de 70.648,50 euro.

Derulat în perioada mai 2014 - aprilie 2015, proiectul s-a pilotat în cadrul a 20 de instituţii şi autorităţi publice din Bucureşti şi din judeţele Cluj, Mehedinţi, Suceava şi Tulcea şi a vizat crearea unor punţi directe şi interactive de comunicare a funcţionarilor publici cu cetăţenii, prin utilizarea canalelor social media.

O componentă importantă a proiectului a reprezentat-o Campania NO HATE SPEECH de combatere a discriminiării, a discursului instigator la ură şi respectiv, de promovare a toleranţei şi a multiculturalismului. Campania a promovat mesajul "O lume în care a fi diferit şi a avea opinii diferite este o normalitate! Aceasta este atitudinea cheie care conduce la remodelarea societăţii. O societate nouă, în care nu există loc pentru ură şi intoleranţă!". Astfel, 23 de evenimente dedicate campaniei s-au desfăşurat atât în cadrul instituţiilor publice, cât şi prin activităţi stradale realizate de grupul celor 30 de voluntari implicaţi în proiect.

În cadrul conferinţei va avea loc lansarea ghidului de bune practici privind utilizarea instrumentelor social media în administraţia publică, precum şi premierea a 10 instituţii şi autorităţi publice care au obţinut rezultate semnificative în utilizarea canalelor social media, ca alternativă inovatoare de comunicare cu cetăţenii, prin acordarea trofeului şi a diplomei de bună practică.

La conferinţă vor participa: József Birtalan, preşedintele ANFP, reprezentanţi ai Cancelariei Primului-ministru, ai Ministerului pentru Societatea Informaţională, ai instituţiilor şi autorităţilor publice partenere din judeţele Tulcea, Mehedinţi, Cluj, Suceava şi din Muncipiul Bucureşti, voluntari, 10 ONG-uri partenere în proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro