Aro-Palace a încheiat un parteneriat cu Accor, lider mondial în industria hotelieră, ce vizează modernizarea Hotelului Capitol Braşov. Lucrările de modernizare vor debuta la începutul anului 2024 şi vor presupune atât modificarea spaţiilor, cât şi extinderea serviciilor premium, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille.
Societatea Aro-Palace se află de mai bine de 80 de ani pe piaţa din România, prin intermediul renumitului hotel Aro Palace Braşov, inaugurat în 1939. Modernizarea hotelului deţinut de companie s-a realizat în 2005, fiind ridicat la standardul de 5 stele. Aro-Palace s-a listat în iulie 2017, având în prezent o capitalizare de piaţă de 171,7 milioane de lei.
Compania este deţinută în proporţie de 85,7% de Transilvania Investments, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, cu peste trei decenii de activitate pe piaţa locală de capital, în timp ce 10,3% din acţiunile societăţii sunt controlate de SIF Muntenia. Restul acţiunilor sunt deţinute atât de persoane fizice, cât şi de persoane juridice.
• Nou hotel în Braşov, printr-un contract de franciză cu Aro-Palace
Compania hotelieră a anunţat în cursul acestei săptămâni încheierea unui parteneriat cu Accor, lider global în domeniul ospitalităţii. Cele două societăţi au semnat un acord cu privire la deschiderea unui nou hotel în Braşov, în cadrul unui contract de franciză cu Aro-Palace.
Noul contract vizează consolidarea şi transformarea completă a fostului Hotel Capitol Braşov, care urmează să fie operat sub numele de Mercure Braşov Center. Compania estimează că redeschiderea hotelului va avea loc la sfârşitul anului 2025. Hotelul va deţine 181 de camere, inclusiv 28 de suite, va dispune de un restaurant a la carte şi un lobby bar, iar cele şase săli de conferinţe versatile vor permite organizarea de ceremonii, evenimente de afaceri şi petreceri private.
Aro-Palace şi-a propus ca până la sfârşitul anului să parcurgă toţi paşii pentru obţinerea avizelor necesare şi selecţia furnizorilor care vor implementa investiţia. Lucrările de renovare vor debuta în primul trimestru din 2024 şi vor presupune atât modernizarea spaţiului, cât şi suplimentarea serviciilor premium.
Viitorul Hotel Mercure Braşov dispune de o locaţie centrală, în mijlocul oraşului Braşov. Datorită poziţiei sale, turiştii vor avea acces facil la obiectivele culturale ale oraşului şi la zonele destinate shopping-ului, asigurând un sejur complet.
• Accor activează în peste 110 ţări, cu 40 de branduri hoteliere
Accor este un grup hotelier, lider la nivel mondial, ce oferă experienţe prin intermediul a peste 5.400 de proprietăţi şi 10.000 de restaurante, baruri şi facilităţi de wellness. Compania activează în peste 110 ţări şi cuprinde 40 de branduri hoteliere de toate categoriile, atât categorii de lux, cât şi economice.
În urma anunţului privind parteneriatul cu Aro-Palace, directorul de dezvoltare al Accor, Cătălina Toma, şi-a arătat optimismul cu privire la oportunitatea de promovare şi dezvoltare a potenţialului turismului local.
• Oportunităţi şi riscuri ale investiţiei în ARO
Oportunităţi
- Evoluţia pozitivă a acţiunilor: de la începutul anului până în prezent, acţiunile companiei au înregistrat o dinamică pozitivă (+57,8%), în timp ce, în ultimele 12 luni, acţiunile companiei au marcat o creştere vertiginoasă (+155%), propulsând performanţa cu mult peste cea a competitorilor precum THR Marea Neagră, care a marcat o creştere de 37% de la începutul anului şi de 40,1% în ultimele 12 luni.
- Locaţia centrală: viitorul hotel va dispune de o locaţie centrală, fapt care va oferi o expunere vizuală mai ridicată, fiind prima opţiune de cazare pentru turiştii noi.
- Parteneriat cu un brand internaţional: prin parteneriatul cu Accor, Aro-Palace îşi consolidează poziţia pe piaţa hotelieră din regiunea Braşov.
Riscuri
- Economia României: posibilitatea intrării în recesiune economică va avea un impact negativ asupra consumatorilor, influenţând rezultatele financiare viitoare ale companiei.
- Incertitudinile macroeconomice: rata inflaţiei se menţine în continuare la un nivel ridicat, erodând din puterea de cumpărare a consumatorilor, ceea ce va suplimenta incertitudinile cu privire la comportamentul acestora pe viitor în privinţa cheltuielilor.
Sursele menţionate de TradeVille în acest raport sunt: aro-palace.ro, rapoarte companie, BNR, BVB.
Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare.Lista potentialelor conflicte de interese, research-uri din ultimele 12 luni. Nu există instrument financiar fără risc.