UE doreşte să elimine barierele pentru traficul de Internet începând din 2017

Ioana Dogaru
Internaţional / 9 decembrie 2015

Comisia Europeană a propus miercuri ca fiecărui abonat al unui furnizor de Internet, precum Netflix şi Spotify, să i se permită începând din 2017 să aibă acces la acest serviciu indiferent de ţara membră UE în care se află temporar, informează AFP şi DPA.

conform noilor măsuri propuse de Comisia Europeană, cumpărăturile transfrontaliere on-line vor deveni mai uşoare şi oamenii vor avea acces la conţinutul lor digital atunci când vor călători în statele membre ale blocului comunitar.

Măsurile fac parte dintr-un pachet mai larg care vizează să elimine barierele pentru traficul de Internet în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în cadrul unui efort de a stimula comerţul on-line şi de a ajuta companiile europene de Internet într-o zonă dominată de giganţii americani, precum Google.

Doar 15% dintre consumatorii europeni fac cumpărături online din alte ţări UE, în timp ce de aproape trei ori mai mulţi fac acest lucru în ţara lor, conform CE. Procentele sunt similare pentru comercianţii online care fac vânzări către clienţi din UE.

Cealaltă măsură prezentată se referă la portabilitatea conţinutului digital în cadrul UE. Scopul este acela de a le acorda consumatorilor europeni acces la media online, precum cărţi în format digital, filme, muzică sau meciuri de fotbal atunci când călătoresc în afara ţării lor de origine.

În prezent, aşa-numitele restricţii "geoblocking" pot împiedica persoanele să aibă acces la conţinutul acestor programe în străinătate, chiar dacă au plătit pentru asta, potrivit DPA.

"Contez pe legislatori ca portabilitatea să devină o realitate în 2017, astfel încât consumatorii europeni să poată beneficia de conţinutul lor preferat atunci când călătoresc în UE"', a declarat comisarul european pentru economie digitală, Günther Oettinger, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ambele măsuri necesită aprobarea guvernelor şi a parlamentelor UE.

Comisia Europeană a precizat că va prezenta cele 14 propuneri rămase în cadrul strategiei pentru crearea pieţei unice digitale până la sfârşitul anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0693
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4512
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8500
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.3851

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb