ZIARUL BURSA

10 noiembrie 2021
Ediţia din 06.11.2024
Ilustraţie "vintage" creată de pictorul britanic Peregrine Heathcote; după adoptarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice, transporturile aeriene probabil că vor involua, astfel că această imagine nu mai exprimă nostalgia pentru trecut, ci o viziune a viitorului în varianta extravagantă.

TRANSPORTUL AERIAN - NEPREGĂTIT PENTRU "FIT FOR 55" Tarom va fi grav afectată dacă măsurile de combatere a schimbărilor climatice vor trece de CE în forma actuală

George MarinescuCompanii / 10 noiembrie 2021

Dumitru Fornea, raportor al Comitetului Economic şi Social European: "Companiile aeriene europene vor pierde lupta în concurenţa cu companiile din statele terţe dacă gratuitatea privind emiterea certificatelor de CO2 va fi anulată" 

Compania Tarom şi industria aeronautică din ţara noastră ar urma să înregistreze pagube imense în cazul în care Comisia Europeană îşi va menţine obiectivul de a anula, începând cu anul 2027, gratuitatea emiterii certificatelor privind emisiile de CO2 pentru transportul aerian şi va introduce obligativitatea folosirii combustibilului SAF.

Investiţii sustenabile - revoluţia începe

Ian DeaconInternaţional / 10 noiembrie 2021

Ian Deacon

Obligaţiunile verzi 

Prima obligaţiune verde din istorie, concepută special pentru a strânge fonduri pentru proiecte de mediu a fost emisă în 2007 de către Banca Europeană de Investiţii a UE. Piaţa este în prezent apreciată la 1,1 trilioane de lire.

Grupul Ariston vrea ca peste 80% din veniturile globale să fie generate de soluţii bazate pe energie regenerabilă

PÂNĂ ÎN ANUL 2022 Grupul Ariston vrea ca peste 80% din veniturile globale să fie generate de soluţii bazate pe energie regenerabilă

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 10 noiembrie 2021

(Interviu cu Cătălin Drăguleanu, Senior director Ariston România) 

Reporter: Cum trece Ariston prin criza sanitară, peste care se suprapune criza energetică?

Cătălin Drăguleanu: Pandemia ne-a pus pe toţi în faţa unei provocări excepţionale. Privind retrospectiv, acum un an şi jumătate, când a izbucnit pandemia, eram practic confruntaţi cu o situaţie fără precedent, căreia nimeni nu ştia cu exactitate cum să îi facă faţă şi putem spune că perioada trecută de atunci a fost una dintre cele mai provocatoare şi intense.

Infracţiunile cibernetice se vor extinde în 2022

MAYA HOROWITZ, CHECK POINT SOFTWARE TECHNOLOGIES: Infracţiunile cibernetice se vor extinde în 2022

V.R.Internaţional / 10 noiembrie 2021

Pandemia creează noi oportunităţi pentru infractorii cibernetici Metodele noi de atac includ deepfake-ul, criptomonedele şi portofelele mobile Atacurile asupra lanţului de aprovizionare se vor intensifica 

Infractorii cibernetici continuă să profite de impactul pandemiei de Covid-19 şi vor găsi noi oportunităţi de atac, prin deepfake (conţinut video sau audio falsificat cu ajutorul inteligenţei artificiale), criptomonede şi portofele mobile, conform unei analize realizate de Maya Horowitz, vicepreşedinte al diviziei Threat Intelligence & Research din cadrul Check Point Software Technologies, preluată de Forumul Economic Mondial.

Luminoiul de la capătul tunelului

Cornel CodiţăEditorial / 10 noiembrie 2021

Cornel Codiţă

Doamne şi cît am mai plîns după ea! Nu doar eu. Tot poporul. Cu mic, cu mare. După "Luminiţa"! Aia de la capătul tunelului. Şi ea... nimic. Ia-o de unde nu-i. Ba că e, ba că nu e, ba că a licărit, ba că n-a licărit, dar, musai, o să licărească... acuşi-acuşi.

Preţurile producătorilor industriali din SUA - în continuă creştere

Preţurile producătorilor industriali din SUA - în continuă creştere

M.G.Macroeconomie / 10 noiembrie 2021

Ratele anuale pentru inflaţia la producătorii americani se menţin, totuşi, la nivelurile stabilite în septembrie 

Preţurile producătorilor industriali (PPI) din Statele Unite au continuat să crească în luna octombrie 2021, cu un ritm lunar de 0,6%, în linie cu aşteptările şi în uşoară accelerare după avansul lunar de 0,5% din septembrie. Avansul lunar al PPI din SUA a fost de 0,7% în august şi de 1% în iulie şi iunie.

Aşteptările cu privire la evoluţiile economice din Germania cresc puternic în noiembrie

Aşteptările cu privire la evoluţiile economice din Germania cresc puternic în noiembrie

M.G.Macroeconomie / 10 noiembrie 2021

Presiunile pe preţuri par să se amelioreze 

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut puternic în luna noiembrie după cinci luni consecutive de scădere începute în iunie, evoluţie ce are la bază o îmbunătăţire a aşteptărilor privind evoluţia economiei şi o aşteptare de ameliorare a presiunilor pe partea de preţuri începând de anul viitor.

Elevii consideră că tezele sunt inutile

Elevii consideră că tezele sunt inutile

O.D.Miscellanea / 10 noiembrie 2021

Pandemia a dat complet peste cap sistemul de învăţământ. Toată lumea are o propunere sau o nemulţumire, sentimentul dezorganizarii fiind prezent la toate nivelurile. Mai nou, elevii cer Ministerului Educaţiei să elimine tezele pe motiv că acestea sunt "inutile" şi pun o presiune în plus pe şcolari după vacanţa forţată de două săptămâni.

Cluj-Napoca, în lumea bună a filmului

RECUNOAŞTERE UNESCO Cluj-Napoca, în lumea bună a filmului

O.D.Cultură / 10 noiembrie 2021

Cultura poate reprezenta şansa prin care o comunitate să fie recunoscută la nivel internaţional. Cluj-Napoca a intrat în reţeaua oraşelor creative UNESCO, cu titulatura de City of Film, alături de Cannes (Franţa) şi Gdynia (Polonia), devenind primul oraş din ţara noastră membru al acestei prestigioase structuri internaţionale.

Mihai Ionescu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR)

MIHAI IONESCU, PREŞEDINTELE ANEIR: "2021 se va încheia cu deficit comercial de circa 23 miliarde euro"

Emilia OlescuMacroeconomie / 10 noiembrie 2021

Anul 2021 se va încheia cu un deficit comercial de circa 23 miliarde euro, este de părere Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), care apreciază că "acesta este decontul pe care-l plăteşte bugetul ţării în urma guvernării din acest an, cei care au condus Ministerul Economiei crezând că exporturile se fac de la sine".

Idei de investiţii pentru protecţia împotriva inflaţiei, de la managerii de fonduri

Idei de investiţii pentru protecţia împotriva inflaţiei, de la managerii de fonduri

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2021

Ecaterina Biriş, NN Investment Partners: "Pentru a ne proteja de inflaţie, putem să ne uităm la companii din domeniul energetic, care beneficiază de pe urma creşterilor preţurilor energiei"  

Dragoş Manolescu, OTP Asset Management: "REIT-urile reprezintă o clasă de active care se mişcă foarte bine în perioade de inflaţie"

Alexandru Combei, BRD Asset Management: "În perioade inflaţioniste este de preferat să căutăm companii care pot să transfere creşterile de preţuri către clienţi"

Aurel Bernat, BT Asset Management: "Cred că tot mai mulţi români ar trebui să meargă către Bursa de Valori Bucureşti sau către bursele internaţionale"

Acţiunile, alături de imobiliare, se numără printre principalele clase de active care ne protejează economiile împotriva inflaţiei, au afirmat administratorii celor mai performante fonduri de acţiuni din ţara noastră în ultimele douăsprezece luni, cu ocazia unei dezbateri organizată ieri de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

BNR a majorat dobânda-cheie la 1,75%

BNR a majorat dobânda-cheie la 1,75%

M.G.Bănci-Asigurări / 10 noiembrie 2021

Dobânzile reale continuă să fie puternic negative BNR: "Inflaţia îşi va prelungi trendul crescător până spre mijlocul anului viitor" Potrivit BNR, inflaţia va reveni în intervalul ţintă abia în vara lui 2023 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, ieri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,25%, la nivelul de 1,75% pe an, menţinerea dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00% şi majorarea ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 2,50% de la 2%, decizii menite să contracareze avansul continuu al inflaţiei.

Indicii fac un pas în spate, pe fondul unui rulaj redus

BVB Indicii fac un pas în spate, pe fondul unui rulaj redus

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 noiembrie 2021

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 44,24 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioară, de 96,5 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost realizat niciun schimb.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 10 noiembrie 2021

Macroeconomie / 10 noiembrie 2021

Producţia industrială din Cehia şi-a accelerat neaşteptat scăderea anuală în septembrie 2021, până la 4%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 3,3%, după un declin de 3,2% în luna anterioară.

Euro s-a depreciat la 4,9482 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9482 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 10 noiembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,07 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9482 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:00, un euro era tranzacţionat la 1,1580 dolari, în depreciere cu 0,05%...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo