ZIARUL BURSA

16 decembrie 2022
Ediţia din 11.09.2024
Cât de aproape este căderea pieţelor imobiliare peste economiile care nu le mai pot susţine?

Cât de aproape este căderea pieţelor imobiliare peste economiile care nu le mai pot susţine?

Călin RecheaMacroeconomie / 16 decembrie 2022

Călin Rechea

Marile agenţii de ştiri au început să acorde o atenţie tot mai mare pieţei imobiliare din Suedia, unde preţurile şi-au accelerat scăderea în ultimele luni, depăşind ritmul înregistrat în perioada crizei majore de la începutul anilor "90. Atunci a fost nevoie de intervenţia guvernului pentru stabilizarea pieţei financiare, inclusiv prin naţionalizarea unor bănci importante.

"La prima şedinţă bursieră din perioada modernă aveam şase companii listate; acum sunt 370"

RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "La prima şedinţă bursieră din perioada modernă aveam şase companii listate; acum sunt 370"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 16 decembrie 2022

"Există o legătură importantă între orice bursă şi statul pe teritoriul căreia funcţionează" 

La prima şedinţă de tranzacţionare din perioada modernă a ţării noastre, în 1995, erau listate şase companii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar acum sunt 370 de societăţi, a spus ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, cu ocazia evenimentului ce a marcat aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea primei burse de valori mobiliare din România.

Dan Paul

DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR: "Autoritatea de Supraveghere Financiară trebuie să respecte piaţa"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 decembrie 2022

"Modelul cu o autoritate care supraveghează asigurările şi pensiile private şi o altă autoritate care supraveghează piaţa de capital există în Europa" "Dacă brokerii nu ar exista, piaţa de capital nu ar exista" 

Sectorul pieţei de capital trebuie să fie supravegheat de o entitate separată faţă de cea care supraveghează asigurările şi pensiile private, a spus ieri Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, cu ocazia evenimentului ce a marcat aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea primei burse de valori mobiliare din ţara noastră.

Conglomerate cu aspiraţii imperiale

Cornel CodiţăEditorial / 16 decembrie 2022

Cornel Codiţă

Pentru că tot am vorbit recent despre "Noua Lume", cea născîndă din cenuşa bipolarismului de secol XX, o lume dominată de structuri şi politici imperiale, vă propun o privire mai detaliată asupra uneia dintre soluţiile alternative pentru atingerea masei critice necesare participării la marea competiţie, conglomeratele statale.

"Secetă" de IPO-uri la Bursa din Londra

"Secetă" de IPO-uri la Bursa din Londra

A.V.Internaţional / 16 decembrie 2022

KPMG: Fondurile atrase prin listările de pe piaţa britanică au scăzut cu peste 90% în acest an, faţă de 2021, ajungând la numai la un miliard de lire sterline, de la 14,3 miliarde de lire în 2021 KPMG: 40 de firme s-au listat la Londra în 2022, comparativ cu 123 anul trecut 

Sumele atrase de companiile care s-au listat la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) au scăzut cu peste 90% în acest an, potrivit unei analize prezentate de CNBC.

Aceştia spun că piaţa ofertelor publice iniţiale (IPO) din Marea Britanie "a secat" din cauza previziunilor slabe de creştere a economiei ţării, a majorării ratelor dobânzilor şi a precauţiei cu privire la performanţa firmelor britanice.

Sursă foto: gds.ro

Două volume de Cervantes, vândute cu peste 500.000 de euro

O.D.Cultură / 16 decembrie 2022

Arta costă, iar colecţionarii ştiu cel mai bine acest lucru. Singura dramă este că mulţi dintre artişti nu se bucură, cât trăiesc, de această recunoaştere. Nu este cazul cu scriitorul de mai jos, dar este cazul cu foarte mulţi alţii.

Restartare economică pentru fostele zone miniere şi petrolifere

Restartare economică pentru fostele zone miniere şi petrolifere

GEORGE MARINESCUMacroeconomie / 16 decembrie 2022

Judeţele Hunedoare, Dolj, Gorj, Galaţi, Mureş şi Prahova vor beneficia de o alocare totală de 2,5 miliarde euro pentru restartarea economică a companiilor a căror producţie este dependentă de cărbune sau de petrol, companii care trebuie să îşi găsească un alt obiect de activitate sau să îşi modernizeze tehnologia în cadrul procesului de decarbonare economică, a afirmat, ieri, Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, cu prilejul lansării Programului Operaţional pentru Tranziţie Justă(POTJ), program care a fost aprobat pentru ţara noastră de Comisia Europeană în 6 decembrie.

Acordul pe RePower EU - o piedică în calea inovaţiei

FONDUL DE INOVARE, DIMINUAT CU 10 MILIARDE EURO Acordul pe RePower EU - o piedică în calea inovaţiei

GEORGE MARINESCUInternaţional / 16 decembrie 2022

Uniunea Europeană ar trebui să îşi asume un program ambiţios prin care să reducă rapid cotele gratuite privind cantitatea de emisii de carbon, dacă doreşte să atingă ţintele climatice stabilite pentru 2030 şi 2050, au afirmat, ieri, reprezentanţii Cleantech for Europe şi ai WWF, în cadrul unei conferinţe de presă în care au analizat rezultatele negocierilor Mecanismului UE de ajustare la frontieră a emisiilor de dioxid de carbon (CBAM) - care a trecut de trialogul dintre Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul UE în 12 decembrie 2022, precum şi despre trialogule care se desfăşoară în acest weekend între cele trei instituţii europene privind sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) şi Fondul Social Climatic (SCF).

Fenomenul bitcoin a pregătit terenul pentru criptomonedele de stat

OPINII Fenomenul bitcoin a pregătit terenul pentru criptomonedele de stat

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 16 decembrie 2022

Ieşirea din bula creditului şi a datoriilor publice superumflate se poate produce fie printr-o prăbuşire spectaculoasă a valorii activelor şi câteva falimente de calibru, inclusiv suverane, urmate de o resetare a sistemului monetar, fie printr-o migrare de la banii tradiţionali la criptomonedele guvernamentale care să permită la un moment dat reluarea expansiunii monetare pe alte baze, o evoluţie mai puţin dureroasă.

Petr Koblic

PETR KOBLIC, PREŞEDINTELE FESE: "Problema majoră a Europei este dependenţa excesivă de finanţarea bancară"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 16 decembrie 2022

"Pieţele de capital funcţionale sunt locul în care predomină statul de drept" "Trebuie să ajutăm IMM-urile să aibă acces mai uşor la pieţele de capital" 

Problema majoră a Europei este dependenţa excesivă de finanţarea bancară, care limitează sursele de finanţare necesare pentru creşterea companiilor locale, a spus ieri Petr Koblic, preşedintele Federaţiei Europene a Burselor de Valori (FESE), cu ocazia evenimentului ce a marcat aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea primei burse de valori mobiliare din ţara noastră.

Sursa foto: Facebook/ FIFA World Cup

Ultima întrebare - unde va fi capitala bucuriei, Paris sau Buenos Aires?

Dan NicolaieSport / 16 decembrie 2022

Dan Nicolaie

Maratonul fotbalului mondial se apropie de final. Aproape toată lumea este epuizată, inclusiv suporterii, iar finala este privită ca un soi de izbăvire, momentul în care toată tensiunea se risipeşte. Dincolo de declaraţiile bombastice sau de văicărelile pesimiste, turneul a fost unul care nu a entuziasmat peste măsură, dar nici nu a dezamăgit, a propus meciuri interesante şi partide vecine cu plictiseala totală, am avut parte de surprize, de goluri frumoase, de ratări incredibile şi de gafe monumentale. Tehnologia a invadat fotbalul cu totul şi dacă se mai fac mici reglaje, acesta nu este un lucru rău.

Sursa foto: facebook / Road to 2022

Marocanii, mândri că au pus ţara pe harta fotbalului mare

O.D.Sport / 16 decembrie 2022

Marea surpriză a acestei Cupe Mondiale a fost, fără îndoială, echipa Marocului. Evoluţia "Leilor din Atlas" nu a făcut decât să "arate întregii lumi că fotbalul marocan există", a declarat selecţionerul Walid Regragui după eşecul suferit în semifinale în faţa Franţei.

UEFA, satisfăcută de opinia avocatului CJUE în chestiunea Super Ligii

UEFA, satisfăcută de opinia avocatului CJUE în chestiunea Super Ligii

O.D.Sport / 16 decembrie 2022

Disputa dintre UEFA şi iniţiatorii Super Ligii europene este departe de a se fi încheiat. UEFA a salutat "cu mare satisfacţie opinia fără echivoc" a avocatului general al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în cazul Super Ligii, care "recomandă o sentinţă în sprijinul misiunii sale centrale de a guverna fotbalul european, protejarea piramidei şi dezvoltarea acestui sport în toată Europa".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2022

Macroeconomie / 16 decembrie 2022

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat creştere anuală în octombrie 2022, până la 3,4%, de la 5,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 2%, după o creştere de 0,8% în luna anterioară.

Scăderi pe pieţele acţiunilor

BURSELE LUMII Scăderi pe pieţele acţiunilor

A.V.Internaţional / 16 decembrie 2022

Bursele europene au scăzut ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să majoreze dobânda de referinţă cu 50 puncte de bază, aceasta fiind a patra majorare consecutivă a costului creditului pentru zona euro.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo