CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 IULIE-5 AUGUSTTurism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră - apreciere de peste 15%

A.S
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 07 august 2015

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră - apreciere de peste 15%

Acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante - THR - Marea Neagră (simbolul BVB-EFO) s-au apreciat, în perioada 29 iulie - 5 august, cu 15,35%, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

SC Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA administrează 23, unităţi de cazare şi 20 de alimentaţie publică aflate pe litoralul Mării Negre în staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Venus şi Saturn, însumând 7.836 locuri de cazare în unităţi clasificate la categoria 2, 3 şi 4 stele. Principalele produse proprii sunt pachetele de servicii de cazare, alimentaţie publică, tratament balnear, agrement (spa, piscine, băi reci cu naămol, programe artistice). Produsele turistice se promovează prin mijloace specifice atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. Un canal important de distribuţie îl reprezintă vânzarea online prin intermediul site-urilor specializate, dar şi prin site-ul propriu de vânzări, canale cu cea mai mare ascensiune în ultimii ani şi cu potenţial mare de creştere, potrivit datelor de prezentare a companiei.

Sfera serviciilor THR se completează prin oferta bazelor de tratament situate în staţiunea Saturn, în cadrul complexelor hoteliere de 3 stele Hora, Baladă şi Sirena şi a bazei de tratament situată în cadrul Complexului Bran, Brad, Bega din staţiunea Eforie Nord. THR mai deţine parcurile de agrement Aqua Park Cleopatra şi Aqua Park Baladă, situate în staţiunea Saturn, dar şi piscinele amenajate în cadrul Complexelor Bran, Brad, Bega (patru stele) din staţiunea Eforie Nord, Mioriţa (trei stele) din staţiunea Neptun şi Raluca (trei stele) din staţiunea Venus.

Principalele capacităţi de cazare ale societăţii, aflate în circuitul turistic, sunt: două hoteluri de 4 (o stea), cu o capacitate totală de 992 locuri de cazare, şapte hoteluri de 3 (o stea), cu o capacitate totală de 3.220 locuri de cazare, şi 14 hoteluri de 2 (o stea), cu o capacitate totală de 3.624 locuri de cazare.

SIF Transilvania este acţionar majoritar al THR, deţinând 77,7% din acţiuni.

THR a obţinut anul trecut un profit de 5,7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 29,5 milioane de lei, faţă de un profit de doar 714.345 lei, în 2013, la o cifră de afaceri de 28,15 milioane de lei.

În topul creşterilor la BVB, pe locul doi se situează producătorul de bere Bermas Suceava, cu 15,09%, iar pe locul trei au fost acţiunile Romcarbon, cu o creştere de 9,31%.

În perioada 29 iulie-5 august, indicele BET, al celor mai lichide zece societăţi, s-a apreciat cu 0,67%, indicele BET-FI cu 2,19%, iar indicele extins BET XT - cu 1,02%.

Cea mai bună acţiune din BET - în perioada 29 iulie - 5 august a fost Banca Transilvania, cu o creştere de 4,6%, din BET - FI - SIF Moldova, cu o apreciere de 6,08%, iar din BET-XT - acţiunea Romcarbon, care a crescut cu 9,31%.

Pe segmentul fondurilor, titlurile Certinvest BET-FI Index s-au mărit cu 1,55%, FDI Napoca s-au apreciat cu 1,46%, iar FDI Transilvania au sporit cu 1,39%.

Depozitele bancare ar fi avut cele mai bune randamente la Millennium Bank, atât în cazul plasamentelor în lei (0,2%), cât şi al celor în euro (0,03%).

Aurul a crescut cu 0,93%, în intervalul analizat, în timp ce leul s-a apreciat uşor faţă de moneda unică (0,15%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro