Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Emisarul ONU în Siria vrea acţiune internaţională în sprijinul oraşului Kobane

V.B.
Internaţional /

Comunitatea internaţională ar trebui să acţioneze imediat în apărarea oraşului sirian Kobanê din apropierea graniţei cu Turcia, localitate pe cale să cadă în mâinile grupării fundamentaliste Statul Islamic (SI), a declarat ieri emisarul special al Naţiunilor Unite în Siria, Staffan Domingo de Mistura, într-un comunicat preluat de AFP.

"Lumea, noi cu toţii regretăm profund că SI este în măsură să ia sub control un oraş care s-a apărat atât de curajos, dar care este pe punctul de a cădea. Trebuie să acţionăm imediat. Comunitatea internaţională are datoria de a apăra (Kobane - n.r.). Comunitatea internaţională nu poate tolera ca încă un oraş să cadă în mâinile SI", a subliniat de Mistura.

Declaraţia survine în contextul în care extremiştii sunt pe cale să ocupe acest oraş strategic unde miliţiile kurde care îl apără sunt copleşite, după o rezistenţă disperată de câteva săptămâni.

Cucerirea Kobanê de către SI ar reprezenta o victorie majoră pentru jihadişti, care, astfel, ar putea controla o lungă fâşie de teren la frontiera turco-siriană. Mai multe avioane arabe şi americane au întreprins lovituri împotriva poziţiilor SI de lângă Kobanê.

De la mijlocul lunii septembrie până în prezent, cel puţin 412 persoane, dintre care peste jumătate jihadişti, au fost ucise în împrejurimile localităţii Kobanê, transmite Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un organism cu sediul în Marea Britanie.

Staffan de Mistura a mai spus că miliţiile kurde se luptă cu arme de calibru mic, în timp ce extremiştii SI au tancuri şi mortiere. Oficialul ONU a salutat Turcia pentru efortul ei umanitar (ţară care a primit 200.000 de refugiaţi din Kobane), de Mistura insistând că "acum ar trebui să se acţioneze concret".

"Fără asistenţă internaţională suplimentară, va fi ceva groaznic. Lumea a văzut cu propriii ochi imaginile cu ceea ce se întâmplă când un oraş din Irak sau Siria cade în mâinile acestui grup terorist: masacre, tragedii umanitare, violuri şi groază provocată de violenţă", a conchis emisarul ONU.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS