• Acţiunile Norofert vor intra la tranzacţionare prin piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului viitor
• Vlad Popescu: "Ţintim accelerarea prezenţei noastre la nivel internaţional şi, în acest scop, urmărim emiterea unei emisiuni de obligaţiuni corporative la începutul anului 2020"
Grupul Norofert, specializat în producţia de îngrăşăminte şi inputuri agricole organice, entitate ale cărei acţiuni urmează să intre la tranzacţionare prin piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la începutul anului următor, a înregistrat în primele zece luni ale anului curent un profit net de 4 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce veniturile au urcat cu 29%, la 11,5 milioane de lei, se arată într--un comunicat remis Redacţiei.
În luna iulie a acestui an, Norofert a atras 1,5 milioane de euro de la investitori printr--un exerciţiu ce a marcat cel mai rapid plasament privat de la BVB, care a durat mai puţin de o zi.
În urma plasamentului, compania a direcţionat resurse substanţiale către utilarea noii fabrici din Filipeştii de Pădure şi a crescut semnificativ activele curente, în principal materiile prime, bunurile şi produse fabricate de terţe părţi, informează Norofert în comunicat.
Conform companiei, astăzi, fabrica din Filipeştii de Pădure este cea mai mare unitate de producţie de îngrăşăminte şi fitosanitare ecologice din ţara noastră, având 1.800 metri pătaţi spaţiu de producţie şi 800 metri pătraţi spaţiu de depozitare. Fabrica are patru linii de producţie individuale, pentru fiecare dintre produsele cheie: îngrăşăminte lichide organice, îngrăşăminte lichide convenţionale, pastile efervescente şi îngrăşăminte granulare de sol. În urma investiţiilor în fabrică, capacitatea de producţie a Norofert a crescut de zece ori.
Vlad Popescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Norofert, a declarat: "Suntem mulţumiţi de rezultatele financiare înregistrate până în prezent, în special deoarece efectele pozitive ale investiţiilor majore pe care le-am făcut între lunile iulie şi octombrie 2019 încep deja să apară. Datorită capitalului atras în timpul plasamentului privat, am reuşit să creştem în mod semnificativ organizaţia noastră, atât din punct de vedere al activelor, cât şi al capitalului uman (...). Un al proiect important este accelerarea prezenţei noastre la nivel internaţional şi, în acest scop, urmărim emiterea unei emisiuni de obligaţiuni corporative la începutul anului 2020".
În urma plasamentului privat, Norofert şi-a extins echipa cu 22 de noi angajaţi, ajungând astfel la 43 de salariaţi la sfârşitul lunii octombrie 2019.
În ceea ce priveşte rezultatele financiare anuale, Norofert ţinteşte să atingă previziunile estimate, şi anume venituri de aproximativ 15 milioane de lei şi un profit net de aproximativ 6 milioane de lei, la finalul anului 2019.
Rezultatele financiare vor fi însă supuse condiţiilor meteorologice. În cazul în care vremea din ultima perioadă a anului se dovedeşte a nu fi optimă pentru dezvoltarea grâului şi a rapiţei, campania de pre-vânzări pentru sezonul primăvara 2020 ar putea fi amânată pentru începutul anului viitor, ceea ce înseamnă că o parte din venituri şi profit vor fi înregistrate de Norofert la începutul anului 2020, în loc de sfârşitul anului 2019.
Acţiunile Norofert vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului 2020, în urma votului Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care urmează să aibă loc pe 3 decembrie 2019. Compania s-a ocupat deja de toate formalităţile necesare procesului, şi odată listate, acţiunile Norofert vor fi tranzacţionate pe piaţa AeRO sub simbolul NRF.