RESORTISANŢII DIN UE: Discrepanţă considerabilă între deciziile de returnare şi aplicarea acestora

A.C.
Internaţional / 28 martie 2014

Numărul deciziilor de returnare a persoanelor care se află sub protecţia legislaţiei statelor europene, în statele terţe din care provin, este considerabil mai mare decât aplicările efective ale deciziilor, potrivit unui comunicat emis de Comisia Europeană.

Datele Comisiei indică o discrepanţă considerabilă între numărul de persoane care au primit o decizie de returnare (aproximativ 484.000 de persoane în 2012, 491.000 în 2011 şi 540.000 în 2010) şi numărul celor care, în consecinţă, au părăsit UE (aproximativ 178.000 în 2012, 167.000 în 2011 şi 199.000 în 2010).

Potrivit comunicării CE, motivele principale ale nereturnării sunt legate de probleme practice privind identificarea persoanelor returnate şi obţinerea documentaţiei necesare din partea autorităţilor din afara UE.

Recomandarea autorităţilor de la Bruxelles este de a îmbunătăţi cooperarea cu ţările din afara UE.

Directiva privind returnarea, adoptată în 2008, "a stabilit norme comune clare, transparente şi echitabile cu privire la returnarea resortisanţilor ţărilor terţe fără drept legal de şedere în UE, precum şi cu privire la aplicarea de măsuri coercitive, luarea în custodie publică şi interdicţiile privind reintrarea", se arată în comunicat.

Comisia mai arată că se pot lua şi alte măsuri pentru a se asigura faptul că toate garanţiile prevăzute în directivă sunt puse în aplicare în mod uniform în întreaga UE "şi duc la aplicarea unor practici eficace şi umane la nivel general".

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a declarat: "Directiva privind returnarea a influenţat pozitiv legislaţiile şi practicile naţionale. Directiva a fost un vector care a determinat schimbarea în ceea ce priveşte plecarea voluntară şi monitorizarea returnării forţate. Aceasta a contribuit la o reducere globală în întreaga UE a perioadelor maxime de luare în custodie publică şi la promovarea de soluţii alternative la luarea în custodie publică. Totuşi, situaţia luării în custodie publică dintr-o serie de state membre creează motive serioase de îngrijorare. Prin urmare, trebuie să ne continuăm eforturile privind aplicarea unei politici credibile şi umane, prin practici care să garanteze respectarea drepturilor fundamentale şi a demnităţii fiecărei persoane, indiferent de statutul său în ceea ce priveşte migraţia".

Dosar BURSA - Crizele Apocalipsei
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0795
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4530
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8584
Gram de aur (XAU)Gram de aur470.5238

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb