Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Un director din Ministerul Economiei preia conducerea "Conpet"

Ştefania Ciocîrlan
Piaţa de Capital /

Un director din Ministerul Economiei preia conducerea "Conpet"

Corneliu Condrea este şi preşedintele companiei de proiect care va dezvolta AGRI 

Acţionarii "Conpet" Ploieşti (simbol COTE) au aprobat numirea lui Corneliu Condrea în funcţia de preşedinte al societăţii, în locul lui Dorin Tudora, potrivit hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor de joi.

Corneliu Condrea mai deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei care va dezvolta gazoductul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector), menit să asigure transportul gazelor naturale lichefiate, pe vapoare, din Marea Caspică, prin Georgia, până în portul Constanţa.

Schimbarea la vârful "Conpet" are loc în condiţiile în care un Ordin al Ministerului Economiei din această vară interzice ca preşedintele CA să fie şi directorul general al societăţii.

"Conpet" Ploieşti are un capital social de 28,5 milioane de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 3,3 lei. Statul român deţine prin Ministerul Economiei 58,7% din acţiunile COTE, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 20% din companie.

Compania a raportat, în primul semestru al anului, un profit net de 23,4 milioane de lei, în creştere faţă de profitul înregistrat în perioada similară a anului trecut, de 15,3 milioane de lei.

"Conpet" a avut un profit brut de 28,2 milioane de lei, cu circa 49% mai mare faţă de prima jumătate a lui 2010. Reprezentanţii companiei au explicat că majorarea profitului brut a fost determinată de creşterea profitului din activitatea financiară cu 12,27 milioane de lei faţă de profitul din primul semestru al lui 2010.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS