Un magnat aflat în închisoare vrea să vândă hotelul New York Plaza pentru a plăti cauţiunea

E.D.
Internaţional / 10 august 2014

Miliardarul indian Subrata Roy, aflat în arest de cinci luni pentru fraudă, încearcă să vândă hotelurile New York Plaza şi Grosvenor House din Londra pentru plata unei cauţiuni record de 1,6 miliarde dolari necesară pentru a ieşi din cea mai mare închisoare din India.

Conducerea închisorii Tihar din New Delhi, cu 12.000 de deţinuţi, a pus la dispoziţia magnatului şi a doi colaboratori care sunt reţinuţi alături de el un birou de 56 de metri pătraţi şi o cameră cu trei paturi, în apropierea închisorii, unde pot avea videoconferinţe şi să primească vizitatori, în încercarea de a vinde sau ipoteca cele două hoteluri, precum şi Dream Hotel din Manhattan, relatează CNBC.

Trei gardieni au fost postaţi în faţa porţii de metal, un gardian pe acoperiş, iar un altul patrulează în jurul clădirii.

Miiliardarul de 66 de ani, şeful grupului Sahara, mai are la dispoziţie doar câteva zile pentru a strânge cauţiunea de 100 de miliarde de rupii (1,6 miliarde dolari), în numerar şi garanţii bancare care i-ar asigura ieşirea din închisoare.

Singura cauţiune mai mare impusă vreodată a fost de 3 miliarde de dolari, hotărâtă de un judecător din Texas pentru eliberarea unui fugar bogat. Suma a fost redusă însă în urma unui apel la 450.000 de dolari.

Roy a fost încarcerat în luna martie pentru că nu s-a prrezentat la o audiere, într-un conflict îndelungat cu autoritatea de supraveghere a pieţei financiare din India, legată de refuzul companiei de a returna investitorilor în obligaţiuni mai multe miliarde de dolari.

El urmează să fie inculpat, dar neagă că ar fi vinovat.

Grupul Sahara deţine vaste proprietăţi imobilare, companii media şi participaţii la hoteluri, este acţionar la o echipă de Formula 1 şi sponsorizează o echipă de cricket.

Unul dintre activele pentru care ar putea obţine bani rapid este emblematicul New York Plaza Hotel, o proprietate de lux cu o istorie de 107 ani cu vedere la Central Park, care aminteşte de era Marelui Gatsby.

Hotelul, deţinut împreună cu Kingdom Holdings din Arabia Saudită, oferă o supradoză de lux în 282 de camere, valeţi aflaţi permanent la dispoziţia clienţilor şi iPaduri pentru rezervări la restaurant şi alte servicii.

Sahara a cumpărat Plaza în 2012, pentru 570 de milioane de dolari. Doi ani mai târziu, Sahara a plătit 470 de milioane de lire sterline (790 milioane dolari) pentru Grosvenor House, hotel din Londra cu 494 de camere cu vedere la Hyde Park, aflat în imediata apropiere a Buckingham Palace. Inaugurat în 1929, Grosvenor House are una dintre cele mai mari săli de banchete din Europa, care poate primi 2.000 de invitaţi.

La Tihar, biroul pus la dispoziţia lui Roy de către închisoare are o sală de conferinţe cu o masă mare, scaune de birou şi facilităţi video şi Wi-Fi, potrivit unui oficial al închisorii.

Curtea Supremă i-a acordat lui Roy 10 zile lucrătoare, începând din 5 august, pentru a finaliza orice vânzări doreşte. Oficialul închisorii a spus că timpul ar putea fi insuficient, astfel că miliardarul ar putea cere o prelungire a acestuia.

Una dintre activităţile principale ale grupului Sahara este vânzarea de produse financiare, în mare parte către investitori mici din oraşe şi aşezări rurale. Două astfel de produse au atras atenţia autorităţii de reglementare şi au fost declarate ulterior ilegale.

Roy a fost deseori fotografiat în compania unor politicieni de marcă, jucători de cricket şi staruri de la Bollywood.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro