Zeci de studenţi la competitia UniCredit Fintech Hackathon

M.P.
Comunicate de presă / 23 mai

Zeci de studenţi la competitia UniCredit Fintech Hackathon

Romanian Creative Week (RCW), cel mai amplu eveniment dedicat industriilor creative din Uniunea Europeană, şi UniCredit Bank i-au provocat pe studenţii ieşeni la un maraton de solutii digitale cu o durată de două zile, conform unui comunicat transmis redacţiei. Nu mai puţin de 45 de tineri s-au reunit, în luna mai, în nouă echipe interdisciplinare, pentru a crea soluţii inovatoare, valorificându-si cunoştinţele de coding, design şi marketing şi având şansa să câştige premii de mii de euro şi de a fi sprijiniţi de organizaţii de top în dezvoltarea proiectelor lor.

Evenimentul, găzduit de Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, şi susţinut de UniCredit Bank, a reprezentat mai mult decât o competiţie; a fost un catalizator al învăţării aplicate şi un spaţiu de conexiune între educaţie, tehnologie şi industrie. Studenţi din domenii variate şi-au testat limitele, au colaborat, au învăţat şi au inovat, într-un format care a pus accent pe creativitate, gândire critică şi lucrul în echipă.

Aflat la a doua ediţie, evenimentul a adus o noutate: o sesiune de pitching în care studentii au învăţat cum să îşi susţină cat mai bine proiectul in faţa unui juriu. La finalul celor două zile de lucru, echipele şi-au prezentat proiectele în faţa unui juriu format din specialişti, experţi fintech şi reprezentanţi ai mediului academic.

"Ne dorim să devenim banca viitorului şi, de aceea, trebuie să încurajăm tânăra generaţie să creeze, să gândească liber şi să colaboreze. Prin acest proiect, am oferit nu doar premii financiare, ci şi şansa reală de a transforma ideile în parteneriate concrete. Într-o lume în continuă schimbare, ne asumăm rolul de a susţine adaptabilitatea şi inovaţia", a transmis Giuseppe Castelbuono, Digital & Information Director în cadrul UniCredit Bank.

"Romanian Creative Week înseamnă mai mult decât creativitate şi inovaţie; este despre comunitate şi despre cum putem conecta talentul tinerilor cu mediul de business. UniCredit FinTech Hack este o dovadă clară că generaţia nouă are viziunea, energia şi puterea de a schimba viitorul bankingului prin soluţii digitale inteligente. Le mulţumesc partenerilor noştri de la UniCredit Banck pentru sprijinul de a oferi împreună o platformă care să pună în valoare aceste idei inovatoare", a declarat Irina Schrotter, organizator RCW.

"În contextul inteligenţei artificiale, provocările sunt reale atât pentru studenţi, cât şi pentru cadrele didactice. De aceea, este esenţial să le oferim studenţilor noştri competenţele necesare pentru a intra cu încredere pe piaţa muncii. Participarea la acest Hackathon le-a oferit ocazia unică de a lucra în echipe multidisciplinare, de a comunica eficient şi de a învăţa direct de la mentori cu ani de experienţă în domenii diverse", a adăugat prof. dr. Teodora Roman, decan al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Pentru studenţi, experienţa s-a tradus în dezvoltare personală şi profesională. "Am venit pentru a lucra în echipă, pentru a cunoaşte oameni din industrie şi pentru a învăţa cum să ne exprimăm ideile în mod clar, inclusiv sub presiune, o abilitate esenţială în viaţa profesională. Ceea ce mi-am dorit chiar s-a pus în aplicare", a precizat un student înscris în competiţie.

Hackathlonul a fost câştigat de echipa The Circle, care a propus un sistem inovativ pentru aplicaţia Mobile Banking a UniCredit Bank, prin care clienţii să fie ajutaţi de un asistent virtual în procesele bancare. Premiul a fost în valoare de 2.500 de euro. Locul doi, răsplătit cu 1.500 de euro, a fost câştigat de echipa Unified, care a propus un set de tutoriale interactive. Iar pe locul trei, recompensat cu 1.000 de euro, s-a clasat echipa Control Alt Invest, care a dezvoltat o serie de tutoriale adresate persoanelor cu deficienţe de vedere, precum şi persoanelor vârstnice, potrivit comunicatului.

"A fost o experienţă productivă şi îi încurajez pe toţi studenţii să profite de această ocazie, să se înscrie în ediţiile viitoare, să îşi pună în aplicare cunoştinţele, să-şi descopere noi valenţe când vine vorba de lucrul în echipă. Pentru mine a fost un exerciţiu de gândire, o provocare în a-mi exprima ideile, dar şi una dintre cele mai complexe competiţii la care am participat", a declarat unul dintre membrii echipei The Circle, câştigătoarea UniCredit Fintech Hackathon.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
eximbank.ro
arsc.ro
fngcimm.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Mai. 2025
Euro (EUR)Euro5.0550
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4541
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0107
Gram de aur (XAU)Gram de aur476.7388

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
tibco.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
energyexpo.ro
antiquemarket.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb