ANRE a certificat astăzi operatorii de transport şi de sistem Transelectrica şi SNTGN Transgaz

E.D.
Companii #Energie / 6 august 2014

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în şedinţa de astăzi, certificarea Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" în calitate de operator de transport şi de sistem al sistemului electroenergetic naţional şi a Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, certificarea operatorilor de transport şi de sistem CN "Transelectrica" - S.A. şi SNTGN "Transgaz" S.A a fost aprobată ca urmare a îndeplinirii cerinţelor de certificare, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 117/2014 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la cele două companii, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale privind certificarea operatorilor de transport şi de sistem în domeniul energiei electrice/gazelor naturale, respectiv Directivele 2009/72/CE şi 2009/73/CE ale Parlamentului European şi ale Consiliului privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul energiei electrice/gazelor naturale şi Legea nr. 123/2013 a energiei electrice şi gazelor naturale.

În vederea îmbunătăţirii şi integrării pieţelor de energie competitive, prin directivele menţionate sunt stabilite norme comune referitoare la organizarea şi funcţionarea sectorului energiei (energie electrică şi gazelor naturale), accesul deschis la piaţă, precum şi dispoziţii privind protecţia consumatorilor.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro