Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ANRE a certificat astăzi operatorii de transport şi de sistem Transelectrica şi SNTGN Transgaz

E.D.
Companii #Energie /

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat în şedinţa de astăzi, certificarea Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" în calitate de operator de transport şi de sistem al sistemului electroenergetic naţional şi a Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale "Transgaz" în calitate de operator de transport şi de sistem al Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, certificarea operatorilor de transport şi de sistem CN "Transelectrica" - S.A. şi SNTGN "Transgaz" S.A a fost aprobată ca urmare a îndeplinirii cerinţelor de certificare, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 117/2014 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2014 privind exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la cele două companii, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale privind certificarea operatorilor de transport şi de sistem în domeniul energiei electrice/gazelor naturale, respectiv Directivele 2009/72/CE şi 2009/73/CE ale Parlamentului European şi ale Consiliului privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul energiei electrice/gazelor naturale şi Legea nr. 123/2013 a energiei electrice şi gazelor naturale.

În vederea îmbunătăţirii şi integrării pieţelor de energie competitive, prin directivele menţionate sunt stabilite norme comune referitoare la organizarea şi funcţionarea sectorului energiei (energie electrică şi gazelor naturale), accesul deschis la piaţă, precum şi dispoziţii privind protecţia consumatorilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS