Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ASOCIAŢIA PENTRU RELAŢII CU INVESTITORII LA BURSĂ DIN ROMÂNIADoar 33% dintre investitori sunt mulţumiţi de comunicarea companiilor

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Doar 33% dintre investitori sunt mulţumiţi de comunicarea companiilor

Raportările financiare - principala sursă de informare a investitorilor 

Numai unul din trei investitori individuali de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) consideră că nivelul de trans­parenţă al companiilor şi comunicarea acestora cu investitorii se situează la nivelul aşteptărilor, reiese dintr-un studiu realizat de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Cu toate acestea, conform autorilor, 84% dintre respondenţi consideră raportările companiilor ca fiind principala sursă de informare în luarea deciziilor de investiţii, în timp ce pentru 56% website-ul BVB este foarte important ca sursă de informare.

Raportul arată că, opiniile brokerilor şi analiştilor, presa scrisă şi online, precum şi website ul companiilor lis­tate sunt considerate de importanţă medie pentru 63% dintre respondenţi.

Aproape jumătate (43%) dintre investitorii individuali nu comunică deloc cu emitenţii listaţi, în timp ce 35% urmăresc şi participă la conferinţe unde este prezent managementul companiei, se arată în studiu.

Potrivit ARIR, jumătate dintre res­pondenţi consideră că rezultatele financiare, strategia de afaceri şi exis­tenţa unei politici de plată a dividendelor sunt cei mai importanţi factori în decizia de a investi.

De asemenea, circa 40% dintre persoanele ce au participat la sondajul Asociaţiei au răspuns că structura acţionariatului, estimările financiare pentru perioada următoare sunt importante pentru decizia de a investi. În plus, o importanţă semnificativă o are echipa de management şi notorietatea companiei.

În ceea ce priveşte decizia de a vinde, 43% dintre respondenţi se bazează pe rezultatele finaciare anterioare, în timp ce 38% consideră că estimările analiştilor sunt importante în acest sens, urmare de modificări ale politicii de dividend şi schimbări seminificative ale preţului.

Aproape 90% au răspuns că este "foarte probabil" sau "probabil" să recomande investiţiile la Bursa de Valori Bucureşti.

Conform autorilor, studiul a fost realizat în mediul online, în perioada 21 martie - 15 aprilie, pe un eşantion de 104 investitori; peste 35% dintre aceştia au un portofoliu personal cu o valoare de peste 100.000 de lei, iar 51% investesc de peste cinci ani în acţiuni ale companiilor listate la BVB; doi din trei investitori au o durată medie a investiţiilor realizate de peste un an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS