10 iulie 2018
 
Ognjen Vukojevici, analist în lotul croat, exclus deja din delegația de la Cupa Mondială, a fost amendat de FIFA cu 15.000 de franci elvețieni (12.870 de euro), după ce a dedicat Ucrainei victoria Croației din sferturile de finală ale Cupei Mondiale contra Rusiei, conform News.ro.
 
Decizia FIFA este urmare a unui filmuleț publicat de fostul internațional în care dedica victoria Ucrainei, mesaj perceput ca o provocare în Rusia.
 
Ognjen Vukojevici a fost exclus deja din delegația Croației.
 
În filmulețul apărut pe rețelele de socializare după victoria Croației în partida din sferturile CM cu Rusia, Vida poate fi văzut alături de fostul internațional Ognjen Vukojevici. Actualul fotbalist spune: "Glorie Ucrainei!", iar Vukojevici adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo și Ucraina. Hai Croația!".
 
"Glorie Ucrainei!" este un slogan al revoluției proeuropene care a dus la destituirea președintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici în 2014 (perioadă în care Vida și Vukojevici jucau la Dinamo Kiev) și la o criză în relațiile dintre cele două țări vecine. Kremlinul a oficializat ulterior anexarea Crimeei. Luptele dintre forțele ucrainene și cele proruse s-au soldat cu peste 10.000 de morți.
 
Reprezentativa Croației a învins, sâmbătă seară, la Soci, naționala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.
 
În semifinale, Croația va întâlni Anglia. 
 
  R.G.