Editorial

22 februarie 2008

SF politic

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 22 februarie 2008

Cornel Codiţă

Decizia de a face dintr-o regiune, fie ea şi autonomă, un stat de sine stătător, pornind de la faptul că guvernul central în loc să o administreze şi să găsească soluţii la problemele locale a preferat, la un moment dat, să declanşeze un soi de război împotriva populaţiei, echivalează cu trecerea Rubiconului.

Sacul plin de necazuri al agriculturii

Cristian AntonescuZiarul BURSA #Editorial / 21 februarie 2008

Deşi n-am scăpat încă de ninsoare şi ger, a devenit tot mai evident că primăvara e pe aproape. Natura se reîntoarce la viaţă, iar agricultorii - la calvarul grijilor şi necazurilor amânate peste an.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Omul cu racheta

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 15 februarie 2008

Cornel Codiţă

Vestea bună este că Vladimir Putin a acceptat invitaţia de a fi prezent la Bucureşti, cu ocazia reuniunii NATO, la nivel înalt. De ce este aceasta o ves­te bună, nu e chiar atît de evident.

Răţuşca şchioapă

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 14 februarie 2008

Cristian Pîrvulescu

În Statele Unite, perioada dintre momentul alegerii unui nou preşedinte şi cea a inaugurării efective a mandatului prezidenţial (între prima parte a lunii noiembrie a anului electoral şi 20 ianuarie a anului următor) e cunoscută ca răs­timpul...

De la stînga la stînga împrejur

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 13 februarie 2008

Cornel Codiţă

Din ce în ce mai îngrijorate se aud vocile politicienilor şi ale comentatorilor preocupaţi de "Marele Echilibru" al democraţiei noastre: "Stânga" nu se regăseşte, nici acum, în ceasul al 12-lea!".

Să ne cultivăm grădina!

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 11 februarie 2008

Cristian Pîrvulescu

În 305 e.n. Diocleţian, temutul împărat roman, renunţa la coroană pentru a se ocupa de grădinărit în provincia sa natală, Dalmaţia, la Salona.

Compromisuri compromiţătoare

Radu SârbuZiarul BURSA #Editorial / 7 februarie 2008

Scandalul CNSAS trebuie să fie privit într-un context mai larg, deoarece decizia revoltătoare a Curţii Constituţionale este doar ultimul eveniment dintr-o serie destul de lungă, începută în decembrie 1989.

Nedovedit!

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 5 februarie 2008

Cătălin Avramescu

Că Justiţia e folosită acum ca o maşină de spălat nu mai e un secret pentru nimeni.

Falimentul comunicării publice

Cristian AntonescuZiarul BURSA #Editorial / 4 februarie 2008

La jumătatea lunii ianuarie, aflat la Viena la Conferinţa Euromoney, viceguvernatorul BNR Eugen Dijmărescu a făcut o declaraţie, hai să spunem, mai degrabă vânătorească, decât de natură financiar-bancară. Ea suna cam aşa: " Leul resimte...

Vizita "prinţului şarmant"

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 4 februarie 2008

Cristian Pîrvulescu

Ceea ce francezii numesc "le Prince charmant ", ar fi, mai pe româneşte, Făt Frumos. Iar Nicolas Sarkozy, Făt Frumosul politicii franceze, face astăzi o scurtă, dar interesantă des­cindere la Bucureşti.

Începutul sfârşitului?

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 31 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

Înregistrarea oficială a Partidului Civic Maghiar să fie, oare, începutul sfârşitului reprezentării proporţionale a minorităţii maghiare în Parlamentul României?

Aberaţia de legiferare

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 30 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

A greşi este, inevitabil, parte a condiţiei de existenţă pentru noi, oamenii, cel puţin în segmentul de existenţă pe care-l numim viaţă. A persevera în greşeală este, însă, diabolic. Greşeala, ne spune înţelepciunea proverbului, devine o faptă ce...

Lumea după Davos

Cristian AntonescuZiarul BURSA #Editorial / 29 ianuarie 2008

Forumul economic mondial de la Davos - întâlnire anuală reunind în Alpii helvetici importanţi lideri politici, crema finanţelor lumii, puternici oameni de afaceri, manageri de calibru - s-a încheiat duminică într-o atmosferă mult mai rezervată...

Stele verzi în educaţie

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 29 ianuarie 2008

Cătălin Avramescu

A mai trecut un an în care educaţia a continuat să se degradeze în această ţară. Vor veni şi lunile de vară şi vom avea iarăşi examene traficate la colţul străzii.

Obsesia coaliţiei

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 28 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

Partide, lideri politici, consultanţi electorali au pornit cu toţii - timpul îi presează, căci alegerile locale bat la uşă - în căutarea soluţiei miraculoase: coaliţia.

Parfum de trandafiri şi miros de gudroane

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 25 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

Spre satisfacţia celor care trăiesc din şi pentru mondenităţi, zilele acestea s-a deschis a-nu-mai-contează-cîta ediţie a Forumului Economic Mondial de la Davos. Spectacol cu vorbe de clacă şi multă fîţîială, care se agită dramatic, între inutil...

Criza unui model economic?

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 24 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

Mini-crahul bursier din 21 ianuarie, deja intrat în uz ca "lunea neagră", a redeschis dezbaterea despre consistenţa şi limitele modelului economic liberal.

Recesiunea mătură economiile lumii

Cristian AntonescuZiarul BURSA #Editorial / 23 ianuarie 2008

A intrat sau nu economia americană în recesiune? Va reuşi ea să evite inevitabilul? Iată, cu siguranţă, cele mai dramatice întrebări pe care şi le pun în momentul de faţă toţi care privesc sideraţi evoluţiile spasmodice şi imprevizibile ale...

Marea sau mica glaciaţiune?

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 23 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

Nu cred că a mai rămas o zi în calendar care să nu fi fost "neagră", din cauza unei crize financiare, a unei căderi la bursă sau a prăbuşirii vreunui gigant economic.

Teoria cârpelii

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 22 ianuarie 2008

Cătălin Avramescu

Îmi imaginez că aşa a început şi la alţii. Mai întâi s-a stricat încălzirea blocului. Câţiva vecini nu au mai vrut să o mai reparăm, aşa că am fost obligaţi să ne punem, cu toţii, centrale de apartament.

Libertate cu moderaţie

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 21 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

De ceva vreme, la fiecare început de an rezerv unul din articolele publicate în Bursa Indexului Libertăţii Economice realizat de Fundaţia Heritage şi Wall Street Journal, un clasament al ţărilor lumii în funcţie de gradul de libertate economică...

Experimente de laborator

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 18 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

Înecat în noianul ştirilor mărunte, episodul care se derulea­ză în relaţiile diplomatice şi politice dintre Federaţia Rusă şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord trece aproape neobservat.

Amurgul zeilor

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 16 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

A fost o vreme, fericită pentru Omenire, cînd Lumea era locuită de Zei. Toate erau pe măsura lor, de la frumuseţea şi bogăţia palatelor, pînă la faptele de cutezanţă şi nobilă moralitate.

Instanţa absolută

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 14 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

Multă vreme considerată o instituţie mai degrabă marginală, dar fără o influenţă politică determinantă, Curtea Constituţională a devenit, aproape peste noapte, un actor politic decisiv. Dansul prezidenţial a transformat Curtea Constituţională,...

O pace prea îndepărtată

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 11 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

Cel mai persistent dintre conflictele care au degradat pacea lumii, după 1947, cel din Orientul Mijlociu, nu pare astăzi mai aproape de o soluţie decît era înainte de mandatul actualei Administraţii Bush. Există argumente solide pentru a susţine,...

Münchhausen la Bucureşti

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 9 ianuarie 2008

Cornel Codiţă

Personajul real, Karl Friedrich Hieronymus Freiherr von Münchhausen, a căpătat glorie şi notorietate postumă datorită bibliotecarului îndrăgostit de pietre preţioase, Rudolf Raspe. Umorul şi talentul de povestitor al autorului modern au făcut...

Mitul autostrăzilor

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 8 ianuarie 2008

Cătălin Avramescu

E popular să ceri autostrăzi "ca în Germania". Întrebarea e dacă avem ce face cu ele. Mult mai simplu şi mai ieftin e să modernizăm ce avem: şoselele naţionale.

America, America...

Cristian PirvulescuZiarul BURSA #Editorial / 7 ianuarie 2008

Cristian Pirvulescu

Manipularea, chiar dacă există, nu poate suspenda în nici un fel capacitatea cetăţeanului de a-şi defini obiectivele atât ca individ, cât şi ca membru al comunităţii. Progresişti sau conservatori, alegătorii americani, chiar prizonieri ai...

România anului doi

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 3 ianuarie 2008

Cristian Pîrvulescu

După ce din cauza percepţiei predominant conflictuale asupra politicii şi a antagonis­mului intern ajuns la o intensitate fără precedent Româ­nia a irosit primul an de la aderarea la UE în 2008 s-ar putea recupera o parte din întârziere.

<< mai multe ştiri >>
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3213
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4251
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8168
Gram de aur (XAU)Gram de aur464.9428

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
connecting.careers
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo