Editorial

4 august 2009
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Vremea comisiilor

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 27 iulie 2009

Cristian Pîrvulescu

Vine o vreme când aproape orice e posibil. Iar acum, într-o Româ­nie turmentată de căldură şi intoxicată de pandemia politicianis­tă, pare să fi venit vremea comisiilor parlamentare de anchetă.

Alte însemnări din vremea crizei

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 22 iulie 2009

Cornel Codiţă

De la venirea pe lume a acestei "lumi noi", purtînd straiele de împrumut ale democraţiei peste cojoacele vechi, niciodată lepădate, ale regimurilor autoritar- dictatoriale, plină de pro­misiuni de bu­năstare, dar împărţind cu asiduitate...

Vesta de salvare

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 20 iulie 2009

Cristian Pîrvulescu

Îmbrăcat cu o vestă secuiască, preşedintele României a descins sâmbătă la cea de-a XX-a ediţie a şcolii de vară Balvanyos-Tusvanyos.

OPINIIRidzibilia

MAKEZiarul BURSA #Editorial / 17 iulie 2009

Cheltuielile totale pentru promovare în mass-media, în campania electorală pentru Parlamentul european, se ridică la 1,8 milioane de euro, conform Monitorului Oficial.

Cultura corupţiei

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 15 iulie 2009

Cornel Codiţă

În sfîrşit România are un brand! Nu mai este nevoie de toate ostenelile şi de risipa bugetară, care au băgat o groază de bani în buzunarele unor demnitari, prin intermediul firmuliţelor în stare doar să se extazieze în faţa "Eternei şi...

Era zgomotului

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 14 iulie 2009

Cătălin Avramescu

Am avut treabă, altfel n-aş fi ajuns pe Litoral săptămâna trecută. Nu mai fusesem ca turist din 1991, pentru că eram lămurit.

Un ambasador la Pontus Euxinus

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 13 iulie 2009

Cristian Pîrvulescu

După ce fusese nominalizat de Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România în iunie, Mark Gitenstein a fost validat la sfârşitul săptămânii trecute şi de Senatul american şi va putea prelua cât de curând postul de la...

Cum se nasc şoriceii

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 10 iulie 2009

Cornel Codiţă

Dacă lăsăm zoologia deoparte şi ne luăm după una dintre zicalele destul de cunoscute, atunci minunea se poate produce cînd te aş­tepţi mai puţin: cînd munţii cei mari, apucaţi de durerile facerii, se screm mai tare şi mai tare.

Cupluri celebre pe mapamond

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 8 iulie 2009

Cornel Codiţă

Politica mare, în relaţia dintre Moscova şi Washington, s-a exprimat, în ultimele şapte decenii, sub forma cuplurilor celebre: Stalin-Roosevelt, Hrusciov-Kennedy, Gorbaciov-Reagan, Elţân-Bush.

Un Cabinet mai mic

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 7 iulie 2009

Cătălin Avramescu

Povestea de astăzi începe prin 1944, în plin război, cu un anume maior Parkinson (nici o legătură cu boala cu acelaşi nume).

Căderea în populism

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 6 iulie 2009

Cristian Pîrvulescu

În cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, vecina noastră de la sud de Dunăre, Bulgaria, electoratul nu prea a avut de ales duminică.

Şi locomotivele au frînă, nu-i aşa?

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 3 iulie 2009

Cornel Codiţă

Decenii la rînd, Germania a fost numită "locomotiva Europei", nu doar pentru performanţele sale economice cît, mai ales, datorită forţei politice cu care a împins către gara următoare trenul numit "construcţia europeană".

Arta guvernării

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 1 iulie 2009

Cornel Codiţă

Ca dovadă a uriaşei economii de imaginaţie pe care lumea o face, atunci când este vorba de social, nu există decît două perspective asupra guvernării: artă a exploatării avantajelor puterii, în interesul puterii şi al deţinătorilor ei, respectiv...

Iubire cu socoteală

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 29 iunie 2009

Cristian Pîrvulescu

După ce, pe 26 iunie, cu ocazia Zilei drapelului a apostrofat politicienii maghiari pentru lipsa de res­pect pentru sărbătorile româneşti, preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat, o zi mai târziu, cu ocazia Zilelor târgmure­şene, iubirea egală...

Teritorii minate

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 26 iunie 2009

Cornel Codiţă

Criza de subiecte politice convenabile şi instinctul de-a se afla mereu în prim plan mediatic, din postura celui care critică, se află în "opoziţie" sau luptă din răsputeri împotriva cuiva/ceva, aduc discursul lui Traian Băsescu în zone...

Pentru binele ţării

Cristian PîrvulescuZiarul BURSA #Editorial / 25 iunie 2009

Cristian Pîrvulescu

Cu formula din titlul acestui articol şi-a justificat candidatul conservator la alegerile prezidenţiale iraniene, Mohsen Rezaie, retragerea contestaţiei privind fraudarea alegerilor din 12 iunie.

De unde vine speranţa?

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 24 iunie 2009

Cornel Codiţă

Fără nicio teamă de simplificare, toată istoria României moderne se poate reduce la această întrebare, pe care şi-o pune orice naufragiat pe insula propriei neputinţe.

Două tururi într-unul

Cătălin AvramescuZiarul BURSA #Editorial / 23 iunie 2009

Cătălin Avramescu

Pentru început, un detaliu tehnic. Actuala Constituţie nu stabileşte ce sistem de vot trebuie adoptat pentru alegerile parlamentare sau locale. De aceea un nou sistem poate fi introdus prin schimbarea legii electorale. Dar există o excepţie.

Votul unidimensional

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 19 iunie 2009

Cornel Codiţă

E bine sau nu e bine să fim obligaţi, prin lege, să mergem la vot? E folositor pentru democraţie sau nu? Cine cîştigă şi cine pierde dintr-o asemenea soluţie la problema absenteismului electoral?

Oferta post-electorală

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 17 iunie 2009

Cornel Codiţă

Nu este prea devreme să ne ocupăm de ce va fi după alegerile prezidenţiale?, se vor întreba, pe bună dreptate, aceia care numără multele necunoscute politice, rămase în joc, pînă la iarnă.

Viol cu perversiuni

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 12 iunie 2009

Cornel Codiţă

Vă propun un mic test. Să spunem că luaţi la cunoştinţă despre fapta cuiva, care, acţionînd în grup, violează o persoană cu handicap şi o supune în acelaşi timp unor perversiuni.

Victoria scepticismului şi a frînarilor

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 10 iunie 2009

Cornel Codiţă

Parlamentul Uniunii Europene este o ficţiune democratică inventată pentru nevoile birocraţiei auto-reproductive de la Bruxelles, într-o vreme în care stînga euro-socialis­to-comunistă urca treptele succesului electoral, în Europa anilor "70.

VOCILiberi de Rusalii

BURSAZiarul BURSA #Editorial / 5 iunie 2009

Rusaliile noastre par un miraculos amalgam al celor trei "substanţe" din care izbucneşte poporul român: fondul nostru geto-dacic, gena latină şi credinţa creştină.

"Comisarul Moldovan" - Varianta UE

Cornel CodiţăZiarul BURSA #Editorial / 5 iunie 2009

Cornel Codiţă

"România vizează un comisar european care să corespundă rolului Bucureştiului în UE", sună declaraţia, aparent, plină de importanţă şi de miez politic a celui mai în­dreptăţit dintre membrii cabinetului Boc, să ştie ce este un comisar...

<< mai multe ştiri >>
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2025
Euro (EUR)Euro5.0705
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3334
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.4340
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8453
Gram de aur (XAU)Gram de aur471.7572

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
industrylink.eu
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
targulnationalimobiliar.ro
industrylink.eu
BURSA
Comanda carte
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo