Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Franklin Templeton convoacă AGA la FP pentru răscumpărarea de noi acţiuni

E.D.
Piaţa de Capital /

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea convoacă pentru data de 19 noiembrie, Adunările Generale Ordinare şi Extraordinare ale Acţionarilor Fondului pentru a aproba mai multe propuneri, printre care şi răscumpărarea de noi acţiuni.

Potrivit convocatorului transmis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Franklin Templeton le propune acţionarilor în AGEA răscumpărarea a 227.572.250 acţiuni sau a 10% din capitalul social subscris, aplicându-se valoarea cea mai mică dintre acestea două, începând de la data la care reducerea de capital social aprobată prin Hotărârea AGEA din 23 septembrie 2014 este în vigoare, pentru o perioadă maximă de 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.

Răscumpărarea se va efectua la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 lei/acţiune sau mai mare de 2 lei/acţiune, arată convocatorul. Tranzacţia poate avea ca obiect doar acţiuni plătite integral. Potrivit Franklin Templeton, programul de răscumpărare are drept scop reducerea capitalului social.

Pe ordinea de zi a AGOA este programată aprobarea bugetului Fondului aferent anului 2015 şi numirea a trei membri ai Comitetului Reprezentanţilor ca urmare a expirării a trei mandate.

De asemenea, Franklin Templeton propune AGOA şi aprobarea angajării, pe seama Fondului, de evaluatori independenţi pentru evaluarea anumitor participaţii ale FP în societăţi listate şi nelistate din portofoliu, cu scopul utilizării rapoartelor de evaluare pentru raportări ale valorii activului net, precum şi în vederea întocmirii situaţiilor financiare IFRS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS