Sanitas: "Pichetarea Ministerului de Finanţe - revendicare de majorări salariale de 20% pentru personalul din spitale"

T.B.
Miscellanea / 18 ianuarie

Sanitas: "Pichetarea Ministerului de Finanţe - revendicare de majorări salariale de 20% pentru personalul din spitale"

Reprezentanţi ai personalului din spitalele Capitalei au protestat, joi, în faţa Ministerului de Finanţe, cerând majorarea salariilor cu cel puţin 20%, conform agerpres.

Potrivit sursei menţionate, "În faţa Ministerului de Finanţe au fost aproximativ 250 de protestatari, în special din Bucureşti, pentru că Sanitas Bucureşti a solicitat aprobare pentru această pichetare, la care ni s-au alăturat şi câţiva lideri judeţeni Sanitas, rămaşi de ieri de la Consiliul Naţional, deci, în total, am fost peste 250 de persoane. Am protestat pentru că în acest moment nu s-au găsit soluţii concrete cu privire la majorarea salariilor cu cel puţin 20%, aşa cum am solicitat. Am avut ieri o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, iar astăzi ne-au primit la Ministerul de Finanţe secretarul general adjunct şi un secretar de stat, care au spus că (...) încearcă o rezolvare, dar încă nu au găsit banii necesari", a afirmat, joi, pentru AGERPRES, Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale "Sanitas" Bucureşti.

El a precizat că s-a constituit un grup de lucru la nivelul Guvernului format din reprezentanţi ai Sanitas, ai ministerelor de Finanţe, Muncă şi Sănătate, care "au termen zece zile pentru a găsi soluţii", precizează sursa.

Conform sursei menţionate "Dacă în aceste zile nu se găsesc soluţii, noi ne vom continua protestele. Avem suficiente semnături pentru a declanşa chiar şi o grevă generală. În aceste zile, cât am zis că acordăm răgaz Guvernului să găsească soluţii, vom picheta toate ministerele de resort, Muncă, Finanţe şi Sănătate, după care vom stabili un alt calendar la care ni se vor alătura toate sindicatele din sănătate", a adăugat Huşanu.

Întrebat despre un termen privind o eventuală declanşare a grevei generale, Huşanu a spus, informează agerpres: "Dacă pe 1 februarie vom înregistra oficial conflictul de muncă la Ministerul Muncii, greva va fi solicitată de cele două federaţii reprezentative, Sanitas şi Solidaritatea, (...) iar distanţa până la greva generală ar fi de 2-3 săptămâni ca să parcurgem toţi paşii legali. Până atunci colegii mei doresc şi un mare miting la Bucureşti, cu peste 10.000 de participanţi", a mai spus Huşanu.

Potrivit liderului sindical, la protestul de joi au venit asistenţi medicali cu fluturaşii pentru luna decembrie de 3.000 de lei, personal TESA - 2.500 lei şi medici stomatologi 5.500 lei, asistent SMURD care zboară pe elicopter 5.500 de lei şi medici specialişti - 7.000 lei, transmite agerpres. El a menţionat că venituri mai mari au cei care fac gărzi şi au sporuri pentru activitate în ATI, anatomo-patololgie (1% din salariaţi), menţionează sursa.

Unii protestatari au avut coşuri de cumpărături în care se aflau fluturaşul de salariu şi pancarte pe care erau inscripţionate mesajele: "Lipsă personal", "Nu lăsaţi sănătatea să moară", "Cel mai greu oricine ştie/ Este la pediatrie/ Să-l faci bine pe cel mic, Cu salariu de nimic". Ei au scandat "Greva generală", relatează sursa menţionată.

Atenţiune!
Mâine BURSA publică
Pfizergate!
• Informaţii inedite
• Declaraţii obţinute în exclusivitate BURSA

BURSA
APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6739
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1301
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8294
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4100

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb